'Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye gelebilir'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye IŞİD ile mücadele için gelebilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye IŞİD ile mücadele için gelebilir" dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bakan Çavuşoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Zeynep Taş'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin DAEŞ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle etkin şekilde mücadele ettiğini, IŞİD ile mücadele için kurulan koalisyon içinde de aktif bir ülke olduğunu söyledi.

Koalisyonda birçok ülke bulunduğunu ama tüm ülkelerin DAEŞ ile mücadeleye aktif biçimde katılmadığını ifade eden Çavuşoğlu, ABD, İngiltere, Almanya gibi müttefikler ile Körfez ülkeleri Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin DAEŞ ile mücadeleye aktif şekilde destek verdiğini kaydetti.

cavusoglu-001.jpg

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı

IŞİD ile mücadele için uçak gönderen her ülkeye Türkiye'deki üslerin açıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü bu ortak mücadelemiz. Suudi Arabistan da bir anlamda uçak gönderip aktif bir şekilde hava operasyonlarına katılmak istedi. Suudi Arabistan keşif çalışmaları yaptı ama henüz uçaklar gelmedi. Bu çalışmalar devam ediyor. Askerlerimiz arasında teknik konular bunlar. Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye DAEŞ ile mücadele için gelebilir."