Türkiye Afganistan'daki saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Kabil'de onlarca insanın hayatını kaybettiği saldırıları kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği saldırıları kınadı.  

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kabil'de önceki gün Polis Akademisi'ne düzenlenen terör saldırısının büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. "Afganistan'da istikrarın tesisi çabalarını hedef alan bu saldırıyı, ayrıca askeri bir birlik ile ABD askerlerine yapılan saldırıları kınıyoruz" denilen açıklamada, Afgan hükümetine başsağlığı dilekleri iletildi.  

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Barış ve uzlaşı sürecinin başlatıldığı bir dönemde, ülkelerinin güvenli ve istikrarlı bir geleceği olması için görev üstlenmeye aday olan polis öğrencilerinin hedef alınmış olması üzüntü vericidir. Barış çabalarına yönelik bu tür saldırıların Afganistan hükümeti ve halkının ülkelerinin geleceğine olan inançlarını sarsmayacağını biliyor ve Türkiye'nin her alanda desteğini sürdüreceğini bir kez daha teyit ediyoruz." 

Kabil'de Polis Akademisi girişinde düzenlenen bir intihar saldırısında 20 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı. Kabil'de ayrıca uyuşturucuyla mücadele merkezi yakınındaki NATO Kampı'na düzenlenen silahlı saldırıda bir NATO görevlisinin yanı sıra 8 sivil personel hayatını kaybetmiş, saldırıyı gerçekleştiren iki saldırgan çıkan çatışmada öldürülmüştü.