'Türkiye ile AB müzakerelerini durdurma kararı tarihi bir hataydı'

İtalya Savunma Bakanı Pinotti, "Türkiye, AB’ye girmek isterken, özellikle Sarkozyli Fransa ve Almanya’dan gelen (müzakereleri) durdurma kararı, tarihi bir hata oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik konusunda istekliyken "müzakerelerin gidişatının durdurulmasının" büyük bir tarihi hata olduğunu söyledi.

Bakan Pinotti, SKYTG 24 kanalına katıldığı pazar söyleşisinde güncel meselelere değinirken, bugün sığınmacı krizi sebebiyle Brüksel’de AB ile kritik bir zirve gerçekleştiren Türkiye’nin, AB’ye üyelik sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin "AB üyelik sürecinin, bazı Avrupa ülkeleri yüzünden durmasını" eleştiren ve Türkiye ile diyalog içinde olmamanın güncel meseleleri daha zor hale getirdiğinden bahseden Pinotti, “Türkiye, AB’ye girmek isterken, özellikle Sarkozyli Fransa ve Almanya’dan gelen (müzakereleri) durdurma kararı, tarihi bir hata oldu. Şimdi bu fırsat yeniden açılıyor. Şimdi kendimize şunu sormalıyız, Avrupa, kendi içinde (Türkiye ile) diyalog kurmaya daha mı ilgili yoksa ilişkilerin daha zor hale geldiği şekilde Türkiye ile bu konuyu kapatmak mı istiyor? Farklı gerçeklerle yüzleşmeyi öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DAEŞ terörünü kastederek, “Daha önce olmamış bir terör fenomeniyle karşı karşıyayız” diyen Pinotti, şu anki terörün yaşam biçimlerini hedef aldığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir