'Türkiye ile diyaloğa katkı sağlanmalı'

Yunanistan Başbakanı Çipras, 'Yunanistan'ın ve AB'nin komşu Türkiye ile diyaloğa katkı sağlaması gerekir' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AB-Türkiye zirvesinin mülteci krizinin çözümü için önemli bir adım olduğunu belirten Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Yunanistan'ın ve AB'nin komşu Türkiye ile diyaloğa katkı sağlaması gerektiğini söyledi

Brüksel'de düzenlenen AB -Türkiye Zirve toplantısına gelişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Çipras, Avrupa'da yaşanan mülteci krizinin İkinci Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan en dramatik durum olduğunu ifade ederek, kimsenin bu şekildeki muazzam göç akınlarıyla tek başına başa çıkamayacağını kaydetti. 

Çipras, AB'nin bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirterek, "Zirve, mülteci krizinin çözümü için önemli bir adım. Var olan müzakere çerçevesinde, Yunanistan'ın ve AB'nin komşu Türkiye ile diyaloğa katkı sağlaması gerekir. Bu diyalog, mülteci akınlarının önlenmesi yönünde olacak. Ortak hedeflerimiz olması ön koşuluyla temas halinde çözüm bulacağımızı düşünüyorum. Zirve toplantısının sonuç verici olacağına inanıyorum" dedi. 

Kısa bir süre önceki Ankara ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bu konuda son derece yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getiren Çipras, "Bir yandan da Türkiye'nin üyelik süreciyle ilgili önemli adımlar atabileceğimize inanıyorum. Ancak, aynı zamanda Türkiye ve Türk makamların da mülteci akınlarının azalması için gerekli olan her şeyi yapacaklarından emin olmalıyız" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir