Ukrayna’dan Türkiye’ye destek

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Pavlenko, Türkiye pazarında doğabilecek gıda açığını kapatmaya hazır olduklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Aleksey Pavlenko, Rus hükümetinin Türkiye'ye yönelik ticari kısıtlamalarından dolayı Türkiye gıda pazarında doğabilecek herhangi bir açığı memnuniyetle doldurmaya hazır olduklarını söyledi.

Pavlenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın gıda üreticileri ile Türkiye'nin ilgili kurumlarını bir araya getirmeye hazır olduklarını belirterek, böyle bir gerekliliğin doğması halinde bütün olanakları sağlayacaklarını vurguladı.

Bakan Pavlenko, "Eğer Türkiye'de buğday, arpa, mısır veya yumurta, süt, tavuk gibi ürünlerde ya da dışarıdan tedariki sağlanan gıda ürünlerinde bir ihtiyaç doğarsa, bu ihtiyaçları gidermeye memnuniyetle hazırız" diye konuştu.,

Türkiye'yi ziyaret edecek

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, önümüzdeki yılın başlarında Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi. 

Poroşenko, Fransa'nın başkenti Paris'te, 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bir saati aşkın görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Poroşenko, “Biz bu ziyaretten atılım bekliyoruz. İktisadi, siyasi ve güvenlik işbirliği alanlarında devam eden gelen çalışmalarımızın neticelerini almaya başlayacağız” dedi. 

Taraflar, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticari ve iktisadi işbirliğinin geliştirilmesi kararı aldı. Bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, Türkiye-Ukrayna 10. Dönem Hükümetlerarası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısının yapılmasını kararlaştırıldı.