'Gümrükte bozulmadan geri çekeceğiz'

Başbakan Davutoğlu, Rus gümrüklerindeki meyve-sebzeyi bozulmadan geri çekmeyi planladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Davutoğlu, Türkiye-Rusya ilişkilerine dair alacaklarını tedbirler olduğunu ve bunlardan bir tanesinin Rus gümrüklerinde bekleyen meyve-sebzenin bozulmadan geri çekilmesi olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HaberTürk'te katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye-Rusya ilişkilerine dair, hemen alınacak bazı tedbirler olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Öncelikle zarar gören ihracatçılarımızın, turizmcilerimizin ve Türk ekonomisinin bundan etkilenmemesi için neler yapacağımız, kısa vadede alacağımız telafi edici tedbirleri yakında kamuoyuyla paylaşacağım" dedi. 

'Meyve-sebzeyi bozulmadan geri çekeceğiz'

Davutoğlu, bunlar arasında alınacak ilk önlemlerden birinin Rus gümrüklerinde bekletilen meyve ve sebzeyi bozulmadan geri çekmek olacağını ifade etti. Davutoğlu, bunları başka pazarlara sevk etmeye çalışacaklarını dile getirdi ve "Türk yaş sebze için pazar sıkıntısı yok. Başka yere de satar. Bunun tedbirlerini alırız. Türkiye’nin coğrafyasında olan bir ülkenin kapısı kapanmaz. Bütün milletimiz sakin bir şekilde bunu takip etsin" dedi.

Davutoğlu, "Gerek ithalat ve ihracat dengeleri, gerek Türk yatırımlarının Rusya'daki faaliyetleri, gerekse enerji alanında bir zarar söz konusu olacaksa bu karşılıklı yapılacak bir zarardır" ifadelerini kullandı.

'Lavrov'un görüşmeyi reddetmesi söz konusu değil'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye-Rusya ilişkileri bağlamında bir görüşmeyi reddetmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Kendisi ara bölgede görüşmeyi talep ettiği için Sayın Akıncı'nın bu görüşmeyi reddetmesi ve makamına davet etmesi söz konusu. Olayın arka planı bu" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, bunlar arasında alınacak ilk önlemlerden birinin Rus gümrüklerinde bekletilen meyve ve sebzeyi bozulmadan geri çekmek olacağını ifade etti. Davutoğlu, bunları başka pazarlara sevk etmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Davutoğlu, "Türk yaş sebze için pazar sıkıntısı yok. Başka yere de satar. Bunun tedbirlerini alırız. Türkiye’nin coğrafyasında olan bir ülkenin kapısı kapanmaz. Bütün milletimiz sakin bir şekilde bunu takip etsin" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir