Dışişleri Bakanı Davutoğlu Meksika'ya gidecek

Davutoğlu, Meksiko’da düzenlenecek MIKTA Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MIKTA (Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya) Oluşumu’nun Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Meksika'ya gidecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun, MIKTA Oluşumu’nun Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk toplantısı olan 25 Eylül 2013 tarihinde Birleşmiş Milletler 68. Genel Kurulu’nun üst düzeyli bölümü çerçevesinde New York’ta düzenlenen toplantıda Türkiye'yi temsil ettiği, MIKTA'nın adı geçen beş ülke arasında küresel sorunlara yenilikçi çözümler üretilmesine yardımcı olacak gayriresmi bir istişare ve eşgüdüm platformu olarak hayata geçirildiği belirtildi.

MIKTA platformuna dahil beş ülkenin G-20 üyesi ve demokratik çoğulcu sisteme sahip açık ekonomiler olduğu vurgulandı. Ayrıca bölgelerinde etkin birer aktör olan sözkonusu beş ülkenin, bölgesel-küresel barış ve istikrara önemli katkılarda bulunduğu, uluslararası sorunlar karşısında benzer yapıcı yaklaşımlar izledikleri ifade edildi.

Meksika’nın başkenti Meksiko'da 13-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek MIKTA Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın, sözkonusu girişimin ilerletilmesine katkı sağlayacağının altı çizildi.

Türkiye'nin, "MIKTA platformunun uluslararası alanda günümüzün başlıca sınamalarına çözüm arayışlarına ve bu anlamda küresel barış, istikrar ve refaha katkıda bulunabileceği anlayışıyla bu önemli girişime katkısını sürdüreceği" belirtildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, toplantıya katılacak diğer ülke dışişleri bakanları ile ikili görüşmeler de yapacak.