Dışişleri: Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, 14 Eylül'de Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde yapılan "seçimlerin" Türkiye açısından bir geçerliliği bulunmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 14 Eylül'de Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde yapılan "seçimlerin" Türkiye açısından bir geçerliliği bulunmadığını belirten Dışişleri Bakanlığı, Tatarlara yapılan baskınların derhal  sonlandırılması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kırım’da 14 Eylül'de yapılan yerel seçimlere dair Türkiye'nin tutumu hakkındaki bir soruya cevabında, Türkiye'nin Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin yasa dışı ilhakını tanımadığını belirtti.

Bilgiç, "Bu çerçevede, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde 14 Eylül 2014 günü yapılan 'seçimlerin' de ülkemiz açısından bir geçerliliği bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Son günlerde Kırım Tatar Milli Meclisi’ne yönelik baskıların giderek artmasından derin endişe duyulduğunu kaydeden Bilgiç, "Kırım’ın yerli halkı olan Tatar toplumunu sindirmeye yönelik bu tür eylemleri kınıyor ve derhal sonlandırılması çağrısında bulunuyoruz" açıklamasını yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir