Diyala'da 18 IŞİD militanı öldürüldü

Irak Diyala'da güvenlik güçleri ile IŞİD örgütü arasında çıkan ve 3 saat süren çatışmada, terör örgütü IŞİD üyesi 18 kişi hayatını kaybetti, örgüte ait 7 füzenin imha edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYALA/ENBAR - Irak'ın Diyala ilinde güvenlik güçleri ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü arasında çıkan çatışmada, 18 örgüt üyesinin öldürüldüğü bildirildi. 

Diyala İl Emniyet Müdürü Korgeneral Cemil eş-Şemeri, yaptığı açıklamada, Diyala iline bağlı El-Mikdadiyye ilçesinin kuzeyinde, Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şa'bi (Halk Toplanması) birlikleri destekli güvenlik güçleri ile IŞİD örgütü arasında çıkan ve 3 saat süren çatışmada, terör örgütü IŞİD üyesi 18 kişinin hayatını kaybettiği, örgüte ait 7 füzenin imha edildiğini söyledi. 

Daha önce evlerinden olan 2 bin aile, Hadise ilçesine geri döndü

Öte yandan, Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, Enbar iline bağlı Hadise ilçesinin IŞİD militanlarından temizlenmesinin ardından, daha önce evlerinden olan 2 bin ailenin geri döndüğünü açıkladı. 

Söz konusu ailelerin acilen gıda ve insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Kerhut, merkezi hükümet ve uluslararası yardım örgütlerine yardımda bulunmaları için çağrı yaptı. 

Hadise ilçesinde güvenliğin arttırıldığını ifade eden Kerhut, güvenlik güçlerinin olası IŞİD saldırılarına karşı yoğun güvenlik önlemleri aldığını kaydetti. 

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun olduğu Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir