Diyanet İşleri Başkanı'ndan 'Validebağ' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan cami ile ilgili yaşanan tartışmalara değinerek, "800 metrekare üzerinde bir cami inşa edilecek. Bir tarafta mescit inşa etmek üzere insanlar görüyorsunuz, bir taraftan da ağaç sevgisi, 'ağaçlar kesilmesin' diye gösteri yapan insanlar görüyoruz. Her şeyden önce bu bize yakışmıyor. İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) işbirliği yaparak oluşturacağı 'KAGEM Orman Projesi'nin açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, camilerin ağaçlandırılmasına ve mezarlıkların yeşil alanlara dönüşmesi için başlatılan çalışmalara destek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığına teşekkür ederek, bütün diyanet camiasına orman bakanlığı ile başlatılan çalışmaya destek olma davetini bildirdi.

Proje konusunda KAGEM'in bütün üyelerine de teşekkür eden Görmez, "Zannediyorum onlar baktılar ki özellikle erkek kardeşleri bunun üstesinden gelemiyorlar. Tabiata karşı daha şefkatli olan kadın kalbini de harekete geçirerek, bunu başarabileceklerini gösterecekler inşallah" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir