Diyarbakır'da 21 ton esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki 4 köyde gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 40 milyon lira olan 7 kamyon dolusu uyuşturucu ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


DİYARBAKIR - Diyarbakır'da son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu yapıldı.

 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesindeki 4 köyde gerçekleştirilen operasyonda 21 ton esrar ele geçirildiğini kaydederek, bunun Diyarbakır'da bugüne kadar ele geçirilen en yüksek uyuşturucu miktarı olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresindeki 39 timden oluşan kuvvetin, 13-14 Aralık'ta hava destekli olarak Lice ilçesinin 4 köyünde operasyon düzenlediğini bildirdi.

Operasyonda, uyuşturucu maddelerin imal ve saklandığı 34 yerin tespitinin yapıldığını belirten Toprak, toplam 21 ton esrar maddesi, uyuşturucu imalathanesi olarak kullanılan sığınak, depo ile bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, silah ve mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.

Vali Toprak, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerini 40 milyon lira olarak açıklarken, terör örgütünün finans desteğine darbe vurulduğunu ifade etti.