Doğan Güreş için Karargah'ta tören düzenlendi

88 yaşında vefat eden 21. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Doğan Güreş için düzenlenen cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Özel'in yanı sıra eski Genelkurmay Başkanları Özkök ve Koşaner de katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetlerinin 88 yaşında vefat eden 21. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Doğan Güreş için Genelkurmay Karargahında cenaze töreni düzenlendi. 

GATA'dan alınan Güreş'in naaşı polis eskortu eşliğinde Genelkurmay Karargahına getirildi. Burada cenaze arabasından alınan naaş, askerlerin omuzunda çiçeklerin bulunduğu katafalka taşındı. Bu sırada törene katılan general, subay ve astsubaylar selam durdu. Cenazenin önündeki iki subay ise Güreş'in fotoğrafı ve madalyalarını taşıdı. 

rr-001.jpgCenazenin katafalka alınmasının ardından Güreş için saygı duruşunda bulunuldu. Emekli orgeneral Doğan Güreş'in özgeçmişinin okunmasının ardından, naaşın önünden saygı geçişi gerçekleştirildi. Saygı geçişini ilk olarak Güreş'in eşi Efser Güreş yaptı. Saygı geçişini tekerlekli sandalyede yapan Efser Güreş'in bu esnada gözyaşlarını tutamadığı görüldü.  

Aile üyelerinin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler saygı geçişinde bulundu. 

Komutanların eşleriyle naaşın önünden geçmelerinin ardından, törene katılan generaller, subaylar, astsubaylar ve sivil memurlar saygı geçişinde bulundu. 

Saygı geçişi sonrası askerler tarafından askeri cenaze arabasına alınan naaş, Genelkurmay Karargahından selamlanarak uğurlandı. 

Naaş askeri cenaze aracıyla cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisine götürülürken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Güreş'in yakınlarına başsağlığı diledi. 

Törene, Güreş'in yakınlarının yanı sıra Eski Genelkurmay Başkanları Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve Emekli Orgeneral Işık Koşaner ile çok sayıda emekli subay katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir