Doğrudan pazarlamada 1.4 milyar dolar ciro

Türk doğrudan pazarlama sektörü 1,4 milyar dolar yıllık ciroya ulaştı, sektörün istihdam hacmi ise 115 bin oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Başkanı Alper Sesli, 2013 yılında sektörün 1,4 milyar dolar ciroya ulaştığını bildirdi. 

DPİD, 2013 yılı istihdam ve ciro rakamlarını açıkladı. 

DPİD Başkanı Alper Sesli, konuya ilişkin açıklamasında, Türk doğrudan pazarlama sektörünün 1,4 milyar dolar yıllık ciroya ulaşıldığını ve sektörün istihdam hacminin de 115 bin olduğunu ifade etti. 

Ciro payı en çok artan alan, "İnteraktif Pazarlama" 

"Etkinlik Pazarlaması ve Satış Noktalarında Pazarlama"nın, gelirin en büyük kısmını oluşturtuğunu belirten Sesli, 2012 yılına göre,ciro payının en çok artan alanın, "İnteraktif Pazarlama" olduğunu belirtti. 

Sesli, sektörde 2013 yılında, 45 bini tam zamanlı, 70 bini yarı zamanlı olmak üzere, toplam 115 kişinin istihdam edildiğini dile getirerek, "Yarı zamanlı yani sahada istihdam edilen kişi sayısı geçen yıla oranla yüzde 22 azalmıştır. İstihdam sayısındaki azalma, markaların bu alandaki faaliyetlerini kısmasının göstergesidir" ifadelerini kullandı. 

Markaların tüketiciye kendilerini özel hissettirmek için pazarlama faaliyetlerinde sokağa inmeyi tercih ettiklerini bu nedenle dünyada sektörün hızla ivme kazandığını aktaran Sesli, reklamverenin bütçesinin ciddi bir ölçeğini, doğrudan pazarlama ajanslarına ayırması gerektiğini aktardı. 

DPİD ödülleri 16 Aralık'ta sahiplerini bulacak

Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği tarafından 7 yıldır geleneksel olarak düzenlenen DPİD ödülleri hakkında bilgi veren DPİD Yönetim Kurulu Üyesi Eser Hakim ise, DPİD ödüllerinin 16 Aralık tarihinde sahiplerini bulacağını kaydetti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir