Dolandırıcılık çetesi çökertildi

Muş ve çevre illerde dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 10'u tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUŞ - Muş, Van ve Ağrı'da dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 10'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muş Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, internet üzerinden yüksek model araçların satış ilanını veren suç örgütünün, çok sayıda vatandaşı dolandırdığı yönünde bilgiye ulaşıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, Malazgirt Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda, söz konusu suç örgütü üyelerinin takibe alındığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Yapılan teknik takip neticesinde, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve tehdit' olaylarına karışan kişilerin, vatandaşları dolandırarak 800 bin lira haksız kazanç sağladığı belirlendi. Bu kişilerin yakalanması için Van merkez ile Ağrı'nın Patnos, Muş'un Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde 25 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 20 kişi yakalandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u tutuklanırken, diğer zanlılar denetimli serbestlik kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı."
Açıklamada, zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda da dolandırıcılık olayıyla ilgili aranan 5 araç, 2 ruhsatsız tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, ülke genelinde meydana gelen 24 farklı dolandırıcılık olayıyla ilgili satış sözleşmesi ve satış protokolü ele geçirildiği kaydedildi.