Dolar endeksi 4 yılın yeni zirvesini gördü

Eurodaki düşüşle dolar endeksi 85.974'e kadar yükselerek dört yılın yeni zirvesini gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Euro, Avrupa'da enflasyonun eylül ayında yıllık bazda yüzde 0.3'e gerilemesinin ardından dolar karşısında iki yılın en düşük seviyesini görürken, eurodaki düşüş dolar endeksini dört yılın yeni zirvesine taşıdı. Euro bölgesi enflasyon verisi öncesinde 1.2661 dolardan işlem gören euro, verinin ardından 1.2627 dolara gerilerken, dolar endeksi de dört yılın yeni zirvesi olan 85.974'ü gördü.

Avrupa Birliği istatistik bürosu Eurostat'ın öncü verilerine göre euro bölgesinde ağustos ayında yüzde 0.4 olan enflasyon eylülde yıllık bazda yüzde 0.3 ile beklentiler seviyesinde gerçekleşti.

Dolar/TL 2.28 seviyelerinde

Neredeyse bütün para birimleri dolar karşısında sert değer kaybederken TL de dün 8 ayın zirvesine taşınmıştı. Dün 2.29 TL seviyesinden dönen Dolar/TL bugün 2.28 seviyelerinde yatay. TCMB'nin mevcut politika bileşimi ile düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek kur ile aynı anda nasıl mücadele edebileceğine ilişkin soru işaretleri piyasalar üzerinde baskı yaratırken, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Cuma günü açıklanacak değerlendirmesi de piyasaların gündemindeki öncelikli maddelerden.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir