Dolar/TL 2,14 seviyesini gördü

ABD verilerinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından doların diğer gelişmekte olan para birimleri karşısında değer kazanmasıyla dolar/TL 2,14 seviyesine kadar yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dün Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin yeniden artması ve Çin'le ilgili endişeler sonucu gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken TL'nin de diğer gelişmekte olan para birimlerine paralel dolar karşısında gerilediği görüldü.

Analistler, güne 2,1208 seviyesinden başlayan dolar/TL'nin, ABD TÜFE verilerinin beklentilerden iyi gelmesinin Fed'in düşük enflasyona ilişkin kaygılarını hafifletmesiyle doların diğer para birimleri karşısında değer kazandığını ifade ederken, dolar/TL'nin de bu gelişmelerin etkisiyle 2,1367'ya kadar yükseldiğini belirtiyor.

Analistler, dolar/TL'de 2,1460-2,15 seviyelerinin güçlü direnç konumunda olduğunu ve bu seviyenin kırılması durumunda yukarı yönlü hareketlerin hızlanabileceğini tahmin ediyor.

Dolar/TL'de 2,15 seviyelerine doğru gelindikçe satışların görüldüğünü belirten analistler, 2,1150 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu aktarıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir