'Dört Bakan Yüce Divan'a gitmeli'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 17- 25 Aralık soruşturmasının ardından 4 bakanla ilgili ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının Meclis soruşturması ile Yüce Divan'a götürülmesini istediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana Barosu'nca düzenlenen etkinlikte stajyer avukatlarla bir araya gelen Feyzioğlu, programın ardından gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Meclis'te yarın 4 bakanla ilgili yapılacak Yüce Divan oylamasıyla ilgili konuşan Feyzioğlu şöyle dedi:

"Yarınki oylama, bu anlamda hukukun üstünlüğünün varlığını veya yokluğunu tartıştıracak bir uygulama. Siyasi iktidar kendisi bu makama geldiğinde, kendinden önceki koalisyonun bakanlarını bunun binde biri diyemeyeceğimiz delillerle 'Gitsinler Yüce Divan'a. Yüce Divan'da suçları yoksa aklansınlar' diye gönderdi. Şimdi hukukun bütün çivileri, devletin adeta bütün çivileri çıkarılarak bir soruşturma yürütüldü."

"Reklam arası" yorumu

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun, '90 yıllık reklam arası' sözünü de değerlendiren Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı seçim konuşması sırasında Cumhuriyet'e yönelik mevki bir tutum almakla kalmıyor, Türkiye'yi Cumhuriyet'e götüren aydınlanma yolunun başlangıcı olan Tanzimat kadar gidiyor, iki yüz yıllık baskı dönemini sonlandırıyor. Bu ne baskı dönemiymiş? Bu ne kötü dönemmiş ki meclisler kurulmuş, seçimler yapılmış. Bu seçimlerde kendileri iktidara gelmiş. Nedir bu Cumhuriyet ile alıp veremedikleri? Şimdi adım adım tabloya bir Osmanlı'nın yaratılan bir hayaline vurgunluk, düşkünlük ekleniyor. Oysa Osmanlı bizim ceddimizdir, gurur duyarız. Yükselişiyle de gurur duyarız, duraklamasının ve düşüşünün derslerini de çıkartırız. Ama o dönem bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti küllerinden doğmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ni Osmanlı'ya alternatif göstererek yerden yere vurmak, Türk milletini ve milli iradeyi inkar etmektir."

Kitabını imzaladı

Başkan Feyzioğlu, daha sonra 'Çıkış Yolu' kitabının imza günü etkinliği için Çukurova Kitap Fuarı'na katıldı. Feyzioğlu, burada kendisini bekleyenlerle el sıkışıp kitabını imzaladı