Drogba'dan Türkiye'ye mesaj var

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de forma giyen Didier Drogba, İstanbul'u, Türk yemeklerini ve arkadaşlarını özlediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başkent Londra'da Futbol Yazarları Birliği'nin (Football Writers' Association) düzenlediği ödül törenine katılan Drogba, verdiği röportajda "Türk halkını çok özledim, sizi seviyorum" diyerek Türkiye'ye selam gönderdi

2012-13 ve 2013-14 sezonlarında Galatasaray forması giyen Fildişi Sahilli yıldız oyuncu, İstanbul'da çok sayıda arkadaşının ve harika anılarının olduğu belirterek, "Özlediğim birçok şey var ama özellikle Türk yemeklerini özlüyorum. Türk yemekleri her zaman çok lezzetliydi. Arkadaşlarımı özlüyorum, onlar İstanbul'da iyi hissetmemi sağladılar" diye konuştu.

Chelsea'ye döndükten sonra sarı-kırmızılı takımın maçlarını takip ettiğini ifade eden Drogba, Galatasaray'ın sezon sonunda şampiyon olacağına inancını dile getirdi.

Deneyimli futbolcu, Galatasaray'da yaşanan teknik direktör değişikliklerine ilişkin, "Kulüp, kendi için doğru olanı yapmak zorunda. Çünkü amaç başarıyı sağlamak. Dolayısıyla bu tip kararlar vermek her zaman zordur ama süreç doğru işlediği ve taraftarlar mutlu olduğu sürece bu kararlar iyidir" değerlendirmesinde bulundu.

"Yabancı oyuncu sınırlaması olmaması önemli"

Didier Drogba, Türkiye'deki yabancı futbolcu statüsünün değişmesiyle ilgili de "Yabancı oyuncu sınırlaması olmaması önemli. Dünyanın her yerinde de böyle olmalı. Çünkü hem Türk oyuncular hem de ligin düzeyi için yurtdışından oyuncuların gelmesi ve tecrübelerini paylaşması gerekli. İyi bir kombinasyonun olması önemli" ifadelerini kullandı.

Premier Lig'de en yakın takipçisi Manchester City'nin beş puan önünde lider durumda bulunan Chelsea için şimdilik sezonun harika geçtiğini dile getiren Drogba, "Umarım bu sezonu kupalarla tamamlarız. Chelsea'de çok mutluyum" dedi.

Manchester ekiplerini rakip gösterdi

Chelsea'de bu sezon 23 maçta forma giyen ve 6 kez rakip fileleri havalandıran Drogba, şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerinin Manchester City olduğunu söyledi. Yıldız futbolcu, "Manchester City sezon sonuna kadar bizi zorlayacaktır. Manchester United da orada duruyor. Büyük takımlar hiçbir zaman yıkılmaz" diye konuştu.

36 yaşındaki futbolcu, İngiltere Federasyon Kupası 4. turunda 2-0 öne geçtikleri ancak 4-2 yenilerek elendikleri Bradford maçıyla ilgili ise "Maçı kaybettik çünkü kupa maçıydı. Kupa maçlarında kazanabilirsin ya da kaybedebilirsin. Bizim için kötü bir gündü ama önümüzde takım için iyi günler olacağını umuyorum" değerlendirmesini yaptı.

Kariyerine Chelsea'de antrenörlük yaparak devam edip etmeyeceğini henüz bilmediğini belirten Drogba, şu anda oynadığı futbola odaklanmış durumda olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir