Dünya Bankası büyüme tahminini düşürdü

Dünya Bankası Türkiye için 2014 büyüme tahminini revize etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Bankası bugün Ankara’da Türkiye Ekonomik Bilgi Notunun beşinci sayısını açıkladı. Buna göre, Dünya Bankası 2014 büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3,1’e düşürdü, 2015 tahminini ise değiştirmeyerek yüzde 3,5’te tuttu. Dünya Bankası notlarında “Orta vadede Türkiye'nin büyüme beklentileri özel yatırımların toparlanmasına ve bu da yapısal reformların uygulanmasına bağlı” denildi. 

Enflasyon tahmini yüzde 6.7

Dünya Bankası Türkiye için 2015 sonu enflasyon tahminini yüzde 6.7 olarak açıkladı. Dünya Bankası, enerji ithalat fiyatlarındaki keskin düşüşün, 2015'te daha güçlü  büyümeyi, dış pozisyondaki düzeltmeyi ve enflasyonun  düşürülmesini destekleyeceğine vurgu yaptı. "Kurda yaşanan zayıflama Türkiye'nin yatırımcı algısındaki  değişikliklere karşı hassas olduğunu tekrar gösterdi;  dolayısıyla para politikasında hareket alanı halen sınırlı" denilen notlarda, Dünya Bankası gelecek yıl özel tüketimin artmasını ve tekrar büyümenin ana  sürükleyici etkenlerinden biri olmasını beklediklerine işaret etti. 

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser ise şunları kaydetti: "Türkiye’nin 2015 sonrasındaki büyüme beklentileri özel yatırımların toparlanmasına ve üretkenlik artışının tekrar başlamasına bağlıdır. Bunun için, hükümetin tüm yatırımcılar için eşit bir rekabet ortamı sağlama yönündeki kararlığına ilişkin bir sinyale ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni açıklanan 25 Dönüşüm Programı bu fırsatı sunmaktadır, ancak programın açıklanmasından uygulamaya geçiş kritik öneme sahip olacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir