Dünya Bankası'ndan kredi desteği

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'ye, "Yenilikçi Finansmana Erişim Projesi" kapsamında 250 milyon dolar tutarında kredi sağlanmasına ilişkin anlaşma imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünya Bankasından, "Yenilikçi Finansmana Erişim Projesi" ile "Paylaşılan Büyümenin Sürdürülmesi Kalkınma Politikası" kapsamında kredi sağlandı. 

Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'ye, "Yenilikçi Finansmana Erişim Projesi" kapsamında 250 milyon dolar tutarında kredi sağlanmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Sağlanan finansman, katılım bankaları ve faktoring şirketleri aracılığıyla küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ile ihracatçı firmaların yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullandırılacak. 

Hazine, ayrıca Dünya Bankasından "Paylaşılan Büyümenin Sürdürülmesi Kalkınma Politikası Kredisi" kapsamında 367,4 milyon euro tutarında kredi sağlanmasına ilişkin anlaşma imzalandığını duyurdu. 

Söz konusu kredinin Türkiye'de iş ortamının iyileştirilmesi ve şeffaflığın artırılması, iş gücüne katılımın hızlandırılması ve finansmana erişimin genişletilmesi ile altyapıya ilişkin reformların derinleştirilmesine yönelik çalışmaların desteklenmesi amacıyla kullanılacağı belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir