Dünya Bankası'ndan Lübnan'a destek projesi

Çok Taraflı Fon tarafından, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan toplumlara destek çerçevesinde Lübnan'da proje başlatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Dünya Bankası tarafından yönetilen Çok Taraflı Fon, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan toplumlara destek çerçevesinde Lübnan'da proje başlattı. 

Başkent Beyrut'taki Maliye Bakanlığında gerçekleştirilen projenin açılış törenine katılan Lübnanlı yetkililer, yardımların, sığınmacı krizinden en çok etkilenen belediyelerle ilgili olduğunu belirtti.  

Törende gazetecilere açıklama yapan Lübnan Maliye Bakanı Ali Hasan Halil, ülkesinin sığınmacılar konusunda gerekli sorumluluğu almaya devam edeceğini ve yapılan yardımın ihtiyacın sadece bir kısmını karşılayabildiğini söyledi. 

Halil, fonun çalışmalarını başlatması için idari işlemlerin tamamlanacağını kaydetti. 

Dünya Bankası Ortadoğu İdaresi Müdürü Ferid Bilhac da kendi toprağında var olma krizi yaşayan Lübnan'ı kurtarmak için uluslararası toplumun ciddi adım atmasının gerektiğini ifade ederek, "Lübnan'ın, kendisinden kaynaklanmayan bu büyüklükteki bir krizi tek başına göğüslemesi kabul edilemez" dedi. 

Fransa'nın sağlayacağı 10 milyon dolar tutarındaki hibe, fona aktarılacak 

Bilhac, uluslararası toplumun ekonomi, kültür ve güvenlik sektörlerinin, Suriye krizine karşı koymakta zorlanan Lübnan'a yardımlarını artıracağını umduğunu dile getirdi. 

Daha sonra Bilhac, Dünya Bankası tarafından yönetilen Çok Taraflı Fon'a yardım çerçevesinde, Fransa'nın Beyrut Büyükelçisi Patrice Paoli ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma gereği Fransa tarafından sağlanacak 10 milyon dolar tutarındaki hibe, fona aktarılacak. 

Fona şimdiye kadar aktarılan yardım miktarının 30 milyon dolara ulaştığı bildirildi. 

Yaklaşık 1 milyar 600 milyon dolara ihtiyaç var

Dünya Bankasının tahminlerine göre Lübnan'ın, ülkeye gelen Suriyeli göçmenlerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve krizle mücadele edebilmesi için yaklaşık 1 milyar 600 milyon dolara ihtiyacı var. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) verilerine göre Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyon 200 bini geçti. UNHCR, yıl sonuna kadar bu sayının 1 milyon 500 bini geçeceğini tahmin ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir