DÜNYA Gazetesi'ne iki ödül birden

Gazetemizin Dış Ticaret Editörü Taylan Büyükşahin ile Ankara Büromuzdan Mehmet Kaya'nın yaptıkları çalışmalar ödül getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazetemizin Dış Ticaret Editörü Taylan Büyükşahin ile Ankara Büromuzdan Mehmet Kaya'nın yaptıkları çalışmalar ödül getirdi.

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2013 yılında en fazla ihracat yapan başarılı ihracatçılar ile sektöre yaptığı katkılardan dolayı başarılı gazetecileri ödüllendirdi. Farklı kategorilerde toplam 40 şirketin ödüllendirildiği törende ayrıca genç tasarımcıların önünü açmak için düzenlenen 1.Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması’nın ödülleri de sahiplerini buldu. Töreninin açılışında konuşan İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, 2013'ün zor bir yıl olduğunu belirtirken, "Bütün sorunlarımıza rağmen ülkemizin ve sektörümüzün tek çıkış yolu ihracattır” dedi.

Törende, yurtdışında bulunması dolayısıyla DÜNYA Gazetesi Dış Ticaret Editörü Taylan Büyükşahin’in ödülünü, gazetenin editörlerinden Veysel Ağdar aldı.

Bloomberg HT’den Ali Çağatay, Bugün gazetesinden Mustafa Yağmurlu, Hürriyet.com.tr’den Barış Balcı, Sözcü gazetesinden Atilla Kızıltan, İhlas Haber Ajansı’ndan Ömer Kılıç, Star gazetesinden Yaşar Kızılbağ, Vatan gazetesinden Necla Dalan, Türkiye gazetesinden Canan Eraslan, Taraf gazetesinden Bülent Onur Şahin ve Para dergisinden İdriz Çokal ödüllendirilen diğer gazeteciler oldu.

TEB'den DÜNYA'ya ödül

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından iki yılda bir verilen Basın Ödülleri sahiplerini buldu. 12. Türkiye Eczacılık Kongresinin ardından düzenlenen ödül töreninde Araştırma İnceleme dalında DÜNYA’dan Mehmet Kaya sosyal güvenlik kapsamına ilişkin haberiyle ödüle değer bulundu. Ödüller, aday haberlerin TEB internet sitesinde eczacılar tarafından oylanmasıyla belirlendi. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, evrensel yayıncılık ilkelerini sağlık alanında başarıyla uygulayan kişi ve kurumların emeklerini görünür kılmayı hedefl ediklerini belirtti.

TEB Başkanı Erdoğan Çolak, ödül törenindeki konuşmasında, iki yılda bir verilen basın ödülleriyle, doğru, tarafsız ve dürüst haberciliği görünür hale getirmek istediklerinin altını çizdi. Törene, TEB yöneticileri ve eczacılar ile kongreye katılan bilim insanları katıldı. Törenin ardından, gala gecesi düzenlendi.

DÜNYA Gazetesinden Mehmet Kaya’nın, “Araştırma İnceleme” dalında ödül aldığı TEB 2914 Basın Ödülleri kapsamında ödüllendirilen haberler şöyle: Yazılı medya alanında, haber dalında, Aysel Alp-Hürriyet gazetesi, sağlık haberi dalında, İklim Öngel-Cumhuriyet gazetesi, araştırma- inceleme haberi dalında, Mehmet Kaya-DÜNYA gazetesi, röportaj dalında, Metin Uyar-Milliyetgazetesi, yerel haber dalında, Mehmet Rebii Özdemir-Samsun Postası, köşe yazısı dalında, Mehmet Yılmaz-Milliyet
gazetesi ödül aldı. İnternet medyası alnında, en iyi sağlık sitesi: Medimagazin oldu. Görsel medya alanında, Rüya Akkuş-A Haber, Seda Öğretir-NTV, Gülben Şahin-TRT, Ömer Topsakal ve Leyla Ataman ile Sağlık Kontrolü CNN Türk ödül aldı. TEB Merkez Heyeti Özel Ödülü'nü ise Yaşar Taşkın Koç-Kanal 24 aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir