'İletişimin derin mavisi'ne...

Dr. Arın Saydam, doktora tezinden yola çıkarak hazırladığı bu üçüncü kitabında, kurumsallığı başarmış ya da kurumsal olma yolunda ilerleyen şirketlerle sahada yaptığı araştırmalara yer veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bersay İletişim Grubu Ajans Başkanı Dr. Arın Saydam'ın "İletişimin Derin Mavisi - Sürdürülebilirlik" isimli üçüncü kitabı raflarda yerini aldı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın önsözüyle yayımlanan kitap, kurumsallaşmanın en temel bileşenlerinden biri olan sürdürülebilir iletişime ışık tutuyor.

İki bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, tarih ve felsefede sürdürülebilirlik, kurumsal sürdürülebilirlik, yönetimin stratejik gündemi ve iletişimin sürdürülebilirliği konularına değiniliyor. İkinci bölümde ise şirketlerin üst düzey yöneticileri ile yüz yüze yapılan araştırmanın detaylarına ve bu yöneticilerin sürdürülebilirliğe bakış açılarına yer veriliyor.

32 yöneticinin gözüyle

Dr. Arın Saydam, doktora tezinden yola çıkarak hazırladığı bu üçüncü kitabında, kurumsallığı başarmış ya da kurumsal olma yolunda ilerleyen şirketlerle sahada yaptığı araştırmalara yer veriyor. Kitapta sürdürülebilirlik konusunda görüşlerine yer verilen 32 şirketin üst düzey yöneticileri, kurumsal deneyimlerini anlatıyor.

Söz konusu şirketler arasında Akkök Şirketler Grubu, Anadolu Efes, Ata Holding, Borsa İstanbul, Boyner Holding, Coca - Cola, Çaykur, Çilek Mobilya, Deloitte, Denizbank, Doğtaş Mobilya, Doğuş Otomotiv, Dünya Göz Hastanesi, Eczacıbaşı Holding, Elmor, Emas Makina, Garanti Bankası, Herbalife, Honda, İş Bankası, İttifak Holding, Kadoil, Kiler Holding, Koç Holding, MCT (Management Center Türkiye), Med İlaç, Otokar Otomotiv Savunma, Sabancı Holding, Soyak Holding, Torunlar Şirketler Grubu, Ziylan Grup ve Zorlu Holding yer alıyor. Kurumsal boyutta sürdürülebilirliğin ekonomik, sosyal ve çevresel kaynakları doğru yönetmek ve sistemleri buna uygun çalıştırmak anlamına geldiğini aktaran Dr. Arın Saydam, bunun da aslında kurum olmanın bir gerekliliği olduğunu vurguluyor. Saydam "Kurum olabilmek kalıcı olmak için çaba harcamayı gerektirir. Kurumsallaşma, kurumların sürdürülebilir olması için gerekli ancak yeterli değildir artık. Çünkü günümüzde kurum olarak, tecrübelerin, toplumsal, kültürel, ahlaki birikimlerin bir değerler çatısı altında toplanmasıyla başlar; içinde bulunulan sektörün standartları ve etik ilkeleri, yazılı olan ve olmayan kuralları, toplumun yerleşik ve gelişen ilişki biçimleri ve ahlaki değerleriyle küresel dünyanın bağlantılarını harmanlayan bir sistem oluşturulmasıyla devam eder" diyor.

Sürdürülebilirliği iyi yönetmek

Kitabın önsözünü yazan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise "Kurumsal sürdürülebilirliği iyi yöneten şirketler, iletişimlerini de sürdürülebilir kılmaktadır. Veri yetersizliği nedeniyle ülkemizde birçok konuda derinlemesine araştırma yapmanın güçlüklerine karşın, verisini kendi araştırmasıyla oluşturan, değerlendiren ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla bu kitabı yazan Dr. Arın Saydam'a önce vatandaş, sonra da bir yönetici olarak teşekkür ediyorum" diyor.

Kurumların üst düzey ve özellikle kurumsal iletişim yöneticilerine, iletişim alanındaki uzmanlara ve bu alanda bilimsel çalışma yapan araştırmacılara kaynak niteliğinde olacak kitap, Boyut Yayın Grubu etiketiyle rafl arda.