Kitaplı kalın...

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'ndan geriye kalanlar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tatlı telaşlı günler sona erdi. Çünkü, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, önümüzdeki yıla kadar kapılarını kapattı. Bu sene, tam 621 bin kişi ziyaret etti fuarı. Kitapsever ve sanatsever (eşzamanlı Sanat Fuarı da sürüyordu) sayısı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 11,3'lük bir artış gösterdi.

Almanya'nın Onur Konuğu olarak ağırlandığı fuarın ana teması "Felsefe ve İnsan", Onur Yazarı ise Sayın Prof. Dr. İoanna Kuçuradi oldu. Yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katıldı; söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri gibi 300 etkinlik ve 2 binden fazla imza günü düzenlendi.

Yayıncı ve yazar dostlarımız, fuarın tatlı yorgunluğunu atabilmek için birkaç gün ortalarda gözükmediler. Sonra, bekleyen turfanda kitaplar için "fayrap" denildi ve yoğun çalışma günleri yeniden başladı.

Fuarla birlikte Dünya Kitap'ın çeyrek asrı geride kaldı… 26. yılımızın ilk dergisi olan 301. özel sayımıza fuarda gösterdiğiniz ilgi; gönderdiğiniz mailler, açtığınız telefonlar için sonsuz teşekkürler…

İşte 302'yi de okudunuz. Mümkün olduğunca çok kitaba, çok habere, yayın ve yayıncılık üzerine her şeye yer vermeye çalıştık yine. "Yayın dünyasının belleği" sloganımıza uygun, yazıları okuyup satın alacağınız kitapları seçtiğinizi umuyorum. Her Kitap Fuarı'nda, işaretlenmiş, çizilmiş Dünya Kitap'larla gezen okurlarımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. 6 Ocak 2017'den itibaren yeni yılda yeniliklerle her ayın ilk Cuma'sı gazeteniz Dünya ile birlikte buluşmak üzere her sayıda olduğu gibi yine "hep kitaplı kalın" diyorum. Kitaplar hiç eksik olmasın rafl arınızdan, yeni yılınız kutlu olsun…