mario levi okurlarıyla buluştu

Mario Levi Toronto ve Vancouver'da edebiyatseverlerle buluştu! İlk olarak 24 Mayıs Salı günü Toronto Aga Han Müzesi'nde gerçekleşen etkinlikte Mario Levi'yi okurları yalnız bırakmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eserlerinin satış haklarını verdiği Kalem Ajans'ın sahibi Nermin Mollaoğlu ile birlikte Kanada'ya giden Levi, ikinci etkinliğini 26 Mayıs Perşembe günü Vancouver Simon Fraser Üniversitesi SFU Harbour Center'da gerçekleştirdi. Etkinliğe katılanlar Mario Levi'ye kitaplarını imzalatma fırsatını da yakaladılar. Türkiye Ottawa Büyükelçiliği organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikler, Toronto Başkonsolosluğu ve yakın bir zaman önce açılan Vancouver Başkonsolosluğu destekleriyle düzenlendi. Mario Levi'nin SFU Harbour Center'da gerçekleşen söyleşisi, Vancouver başkonsolosluğunun düzenlediği ilk kültür etkinliği olarak tarihe geçti.

                      19-011.jpg

"İstanbul Bir Masaldı"da 1920-1980 yılları arasında İstanbul'da yaşayan bir ailenin hayatını kaleme alan Mario Levi, şehrin dinamik karakterini gösterirken yarattığı karakterlerle okurlarını İstanbul'un karmaşık tarihine keşfe çıkarıyor. "İstanbul Bir Masaldı" göçlerle birlikte başka bir ülkeyi, daha da önemlisi kendi ülkesini arama çabasındaki insanların öyküsü. Şu ana kadar hakları 27 dile satılan "İstanbul Bir Masaldı" romanının İngilizcesi Ender Görol çevirisiyle 2012 yılında Dalkey Archive tarafından yayımlandı. 

20-015.jpg

Yazdığı eserlerle Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Roman Ödülü gibi önemli ödüllerin sahibi olan Mario Levi, son hikâye kitabından 25 yıl sonra geçtiğimiz günlerde bir öykü kitabı yayımladı. Everest Yayınları etiketiyle rafl ardaki yerini alan "Bir Cümlelik Aşklar", Levi tarafından aşka inancını kaybetmeyenlere adandı: 

"Her kalp en az bir kez aşk ateşine düşer… Bu aşkı bir cümleye sığdırabilir misiniz? Ya hayatı? Sevdiklerinizi? Unutamadıklarınızı? Unutmak istemediklerinizi? O cümle neyin cümlesidir o zaman? Bu kitap aşka inancını kaybetmeyenler için yazıldı. Aşk için ve aşkla kendini var edenler için… Çünkü sevmek bir yetenektir. Sahiden sevmek sahici bir hayat yaşamak demektir. Aşk da hayat da bir ve aynı cümledir zaten. Bu yüzden bu kitapta yüz aşk ve yüz cümle var."