Markalar nasıl büyür?

Sinpaş GYO, iş dünyasının beklentilerine yönelik kitaplar yayınlamaya devam ediyor. Sinpaş GYO, bu kez de pazarlama dünyasının önde gelen isimlerinden Güney Avustralya Üniversitesi Profesörü Byron Sharp’ın “Markalar Nasıl Büyür 2” adlı kitabını okuyucuların beğenisine sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinpaş GYO’nun ilki geçen yıl yayınlanan iş dünyasına yönelik “Markalar Nasıl Büyür” kitabının ikincisi piyasaya sunuldu. Pazarlama dünyasının önde gelen isimlerinden Byron Sharp ve Jenni Romaniuk tarafından kaleme alınan “Markalar Nasıl Büyür 2”, Sinpaş GYO’nun bugüne kadar yayınladığı 10. Kitap. Kitapta satın alma davranışlarının temel prensipleri, markanın büyümesi ve geliştirilmiş pazarlama üretkenliği için tutarlı bir yol haritası oluşturan temel prensipler anlatılıyor.

Pazarlama dünyasının önemli isimleri Jenni Romaniuk ve Dr. Byron Sharp’ın ‘Markalar Nasıl Büyür 2’ kitabı ‘Çifte risk neden gerçekleşir?’, ‘Gerçekleşmediği koşullar hangileridir?’, ‘Zihinsel ulaşılabilirliği idare etmek ve oluşturmak için marka çağrışımları nasıl analiz edilir? , ‘Dönüm noktası tarzı müşteri kazanımı efsanesi nedir?’ gibi sorulara cevap verirken, ayırt edici marka gücünü değerlendirme ölçümü hakkında da aydınlatıcı bilgiler içeriyor.

“Markalar Nasıl Büyür 2” kitabı, büyümekte olan piyasalarda, hizmet, e-ticaret ve lüks sektörlerinde faaliyet gösteren pazarlamacılar için yazılmış. Çin ve Brezilya’dan Türkiye ve Nijerya’ya kadar çok çeşitli ülkeler boyunca finans hizmetleri, telekomünikasyon, fast-food, süpermarket ve moda mağazacılığı, telefon aygıtları ve otomobil sektörlerinden örneklerle bu kategoriler işlenmiş.

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, yeni kitabın da gayrimenkul ve pazarlama sektörüne ışık tutacağını söyledi:

“Sinpaş GYO olarak çok çalıştığımız ve tüketiciye ulaşmak için yeni mecralar kullandığımız bir dönemdeyiz. Dijitalleşen dünyada yaşadığımız değişimin önemi tartışılmaz. Bu yıl da kendi auramız dahil, eğitimden, turizme, otomotivden medyaya her alanda değiştik.
Dünyanın geleceğini sadece genetik bilimler değil, pazarlama trendleri, pazarlamayı ise sosyal mecralar belirliyor. Yaptığımız işler hata kaldırmıyor, geri dönüp düzeltecek hatta arkaya bakacak zamanımız yok. Sürekli ilerlemek, hatta koşmak zorundayız. Hızlı tüketiyoruz, her birimiz alanında farklı kimlikli, iz bırakacak işler yapsak da bugün piyasaya sürülen bir ürünü çok kısa bir süre sonra kullanmaya devam edemiyoruz. 2016 bize bu anlamda ‘content marketing’ in önemini bir kere daha vurguladı. Ürününü güncel tutacaksın, bu uğurda da evrime ayak uyduracaksın. Eskiden sınırlı olan pazarlama kanalları günümüzde evrim geçirdi. Markamızla etkileşim içinde olan çok sayıda mecra var. Tüketicinin ihtiyacına hızlıca cevap veremediğimizde arkamızdan gelen rakipler sırada bekliyor. Yeni networkler hızla çoğalıyor. Sosyal medya artık kedi videoları izleyeceğiniz bir alan değil. Metrekarelerle belirtilemeyecek kadar büyük bir alışveriş merkezi, akıllı cihazlar ise hayatımızı kolaylaştıran bir asistan.

Tüm bunlar olurken, sektörde pazarlama trendlerinin geldiği nokta, neredeyse kişiye kadar indirgenmiş pazarlama stratejileri üretmeyi gerektiriyor. Özellikle genç kuşağın zevklerini, tercihlerini ve taleplerini iyi analiz etmeniz lâzım. Sinpaş GYO olarak pazarlama stratejilerimizi oluştururken şu konulara özellikle dikkat ediyoruz. Pazarlama alanında yeni trendleri, yeni bakış açılarını ve dünyanın takip ettiği yaklaşımları takip ediyoruz ve okuyucunun önüne getirmek istiyoruz.

Sinpaş olarak, sadece pazarlama değil, değişik kültürel alanlardaki yeni yayınlarımızla da iş dünyasına katkı vermeye devam edeceğiz.”

Sinpaş GYO geçtiğimiz yıllarda da Howard Gardner’ın ‘Geleceği İnşa Edecek 5 Zihin’, Daniel Gilbert’in ‘Mutluluk Üzerine Çeşitlemeler’, Philip Delves Broughton’un ‘Harvard Business School’da Size Ne Öğretirler?’, Philip Kotler’ın ‘Pazarlama 3.0’, Ruth Spellman’ın ‘Yeni Liderlik’ ve Rita Gunther McGrath’in ‘Rekabet Avantajının Sonu’, İtamar Simonsan ile Emanuel Rosen’in kaleme aldığı ‘’Yeni Tüketici’’ ve Byron Sharp’ın ‘’Markalar Nasıl Büyür’’ kitaplarını Türkçe olarak okurların ilgi ve beğenisine sunmuştu.