Mesleklerinin zirvesindeydiler

Nezih Demirkent'i 11 Şubat 2001'de; Prof. Dr. Işın Demirkent'i 3 Şubat 2006'da kaybetmiştik. Türkiye'nin yetiştirdiği iki duayen aydının hayatlarından kesitlere, mesleki çalışmalarına 24 saat boyunca isinnezihdemirkent.com adresinden ulaşmak mümkün.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk basın camiasına elli bir yıl emek veren Dünya Gazetesi'nin kurucusu Nezih Demirkent'in 11 Şubat'ta aramızdan zamansız ayrılışının üzerinden on altı yıl geçti. Bizans tarihi araştırmalarının dünya çapındaki hocası Prof. Dr. Işın Demirkent'i ise 11 yıl önce yine Şubat ayında (3 Şubat) çok erken kaybetmiştik…

Türkiye'nin yetiştirdiği bu iki duayen aydının hayatlarından kesitlere, mesleki çalışmalarına 24 saat boyunca isinnezihdemirkent.com adresinden ulaşılabiliyor. Sitede, mesleklerine önemli katkılarda bulunmuş, Türkiye'ye hizmet etmekle gurur duymuş Işın ve Nezih Demirkent ile ilgili başka hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yer alıyor. isinnezihdemirkent.com'da onların mesleki çalışmalarına da ulaşılabiliyor.

Galeri şeklinde dizayn edilen sitede, Nezih Demirkent'in Haydarpaşa Lisesi'ndeki günlerinden Hukuk Fakültesi'ne, Moda Spor Kulübü'nden genç bir spor muhabiri olarak mesleğe başladığı ilk günlere pek çok fotoğraf ve bilgi yer alıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olduğu dönemlerde gazeteciliğin onurunu yükseltmek için meslektaşlarıyla omuz omuza verdiği mücadelenin tanıklıkları, gazetemiz Dünya'nın kuruluş dönemine ait belge ve fotoğraflar da sitede sunuluyor.

Sektörde dürüstlüğün, bağımsızlığın, çalışkanlığın, şeff afl ığın simgelerinden biri olarak gösterilen Demirkent, Anadolu'daki iş dünyasının da sesi olmuştu. Basına bilgi ve davranışları ile yarım asrı aşkın bir süre yön veren Nezih Demirkent'in sektördeki eksikliği bugün de vurgulanıyor; kitapları kaynak yapıtlar arasında gösterilirken görüşleri ve değerlendirmeleri çeşitli platformlarda sık sık gündeme getiriliyor. Sitede, Nezih Demirkent'in bu gazetecilik anlayışını sergileyen çeşitli dönemlere ait televizyon ve belgesel çekimleri de yer alıyor…

isinnezihdemirkent.com'da yaşamı boyunca durup dinlenmeden sürekli çalışan, yüzlerce yazı kaleme alıp bilimsel kitaplar yayınlayan Prof. Dr. Işın Demirkent'in çalışma yaşamından kesitler de yer alıyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı'nın unutulmaz hocası Işın Demirkent'in imza attığı pek çok etkinliğe ilişkin belge ve fotoğrafl arın sergilendiği site bu yönüyle son derece değerli bir arşiv niteliği de taşıyor.

Bizans tarihi konusunda dünyanın sayılı biliminsanlarından birisi olan Prof. Dr. Işın Demirkent, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Kürsüsü'nde yüksek öğrenimini tamamlamış, 1967'de aynı kürsüde asistan, 1972'de doktor, 1981'de doçent, 1988'de profesör olmuştu. Kırk yıldan uzun süren meslek hayatını 2005'te emekliye ayrılarak noktalayan Demirkent, lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vererek Haçlı Seferleri, Haçlı Devletleri ve Bizans İmparatorluğu konularında çok sayıda biliminsanı yetiştirmişti.

isinnezihdemirkent.com sitesinde, Demirkent ailesinin, Türkiye'nin çeşitli dönemlerine damgasını vurmuş kişisel albümünden pek çok fotoğraf da sunuluyor.