Pratik uygulamalar için yol gösterici...

"Kitabın, her kademede piyasa profesyonelinden, lisans ve özellikle MBA öğrencilerine kadar herkes için destek kitabı olabileceğini düşünüyorum."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni dönem pazarlamasının klasik anlamda anlatılan ürün, fiyat, promosyon ve lojjistik konularından daha farklı, daha ileri nitelikte olduğunun vurgulandığı kitapta ilişki yönetimi, deneyim satışı, üründe ve serviste farklılık ve satılan ürüne duygu katmanın öneminin altı çiziliyor.

Yazar, Pazarlamadan Perakendeye Hayata Dair'in bir destek kitabı olduğunu söylüyor. Dr. Fatih Anıl, kitabını şöyle anlatıyor:

"Kitabın, her kademede piyasa profesyonelinden, lisans ve özellikle MBA öğrencilerine kadar herkes için destek kitabı olabileceğini düşünüyorum. Daha önce makalelerimi okuyan, özellikle lisan öğrencilerimden aldığım bildirimler 'Hocam, 1-2 sayfalık bir makalenizde, konu içinde önemli olan her şeyden bahsettiğinizden kitap okumuş gibi oluyoruz' şeklindeydi.

Önem verdiğim konu, nasıl ki çok beğendiğimiz bir filmi veya kitabı anlatırken ancak 5-6 dakikada özetleyebiliyorsak ve sadece çok önemli noktalar aklımızda kalıyorsa, kitap da yer alan çalışmalarda konularla ilgili işe yarayacak ve akılda kalacak noktaların ağırlık kazanmasıydı."

Kitabın Önsöz'ü ise Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu tarafından kaleme alınmış. Şunları yazmış Orakçıoğlu:

"Perakende sektöründe yön bulma konusunda herkesin başucunda olması gereken bir kitap.

Sektöre yeni girenler için kolay, anlaşılır aynı zamanda profesyoneller ve sistem kurucularının işini kolaylaştıracak bir çalışma.

Özetle; teoride kalmayan, pratik uygulamalar için de yol gösterici..."

Pazarlamadan Perakendeye (Perakende, MBA, Ekonomi, Pazarlama, Yönetim) Hayata Dair, Dr. Fatih Anıl, Yakamoz Yayınları, 224 s.