Tat arayışındakiler için yeni kaynak

8 yıl önce keşiflerine başlayan, şehri karış karış, semt semt gezerek 230 mekânı meraklısı için inceleyen Sonradan Gurmeler, İstanbul'un gastronomi mirasını keşfetmek isteyenler için bir kitap hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bizler, her gün üç öğün yemek yiyen ve yemekler konusunda yemesi dışında bilgisi olmayan insanlarız. Biz bu açıdan sonradan gurmeleriz. Sonradan gurme olur muyuz? Bu gidişle oluruz. Şimdiden herkese afiyetler olsun sözcükleriyle kendilerini tanıtan Sonradan Gurmeler, İstanbul'un lezzetlerini tanıtan "Yerim Seni İstanbul"u hazırladı.

8 yıl önce keşifl erine başlayan, şehri karış karış, semt semt gezerek 230 mekânı meraklısı için inceleyen Sonradan Gurmeler, İstanbul'un gastronomi mirasını keşfetmek isteyen herkesi hedefl iyor.
Kitapta yer alan lezzetler arasında Mısır Çarşısı'ndaki Pandeli'nin patlıcanlı böreği, Sirkeci'nin meşhur lokantalar sokağı Hocapaşa'daki Kasap Osman'ın döneri, Kadıköy Baylan'daki Kup Griye, Kandilli "Suna'nın Yerinde"ki levreğin de bulunduğu birçok yemek bulunuyor.

Yerim Seni İstanbul'un 8 senelik bir emek ve özverinin eseri olduğunu belirten Sonradan Gurmeler kurucu üyesi Ömürden Sezgin, "Büyülü şehir İstanbul'un arka sokak lezzetlerini, özel mekânlarını tek tek gezdik, esnafımızla sohbet ettik, hikâyelerini dinledik ve bu renkli kitapta bir araya getirdik. Bu projede bize kapılarını açan esnafımıza, tavsiye yazıları ve sürekli destekleri ile sektörün duayen isimlerine çok teşekkür ediyoruz" diyor. İstanbul'un, bu büyük coğrafyanın lezzetlerinin bir araya geldiği büyülü bir şehir olduğunu da söyleyen Sezgin, "8 yıl önce çıktığımız yolda, gördüğümüz hikâyeleri ve tattığımız lezzetleri bir araya getirdik. İkinci projemizde ise İstanbul dışında kalan lezzetleri yerinde keşfetmeye çıkacağız" diye konuşuyor.

Ömürden Sezgin, Aslı G. Şat Sezgin, Ece Er, Varlık Sezgin ve Bilal Özerol'un kalemi, Ebrar Alper'in fotoğrafl arıyla hayat bulan kitapta 2 yakada 42 rota ve 230 mekânın lezzetleri sunuluyor.

Yerim Seni İstanbul, Sonradan Gurmeler, Boyut Yayın Grubu, 364 s.