Tüyap İstanbul Kitap Fuarı 35 yaşında

12 Kasım'da kapılarını açacak olan 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu özel senede Almanya'yı konuk etmeye hazırlanıyor. Fuar'ın bu yılki teması "Felsefe ve İnsan", onur yazarı ise filozof-akademisyen Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, otuz beşinci yaşını 12-20 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece'de kutlayacak.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu özel senede Almanya'yı konuk etmeye hazırlanıyor. Fuar'ın bu yılki teması "Felsefe ve İnsan", onur yazarı ise filozof-akademisyen Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi. Fuar süresince Kuçuradi'nin yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla çeşitli paneller ve etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda Faruk Şüyün'ün hazırladığı Kuçuradi'nin yaşamını konu alan TÜYAP Kitap Fuarı Onur Yazarı özel kitabı yayınlanacak.

Uluslararası Salon kapsamında fuarın ilk 4 günü (12-15 Kasım) açık olacak Almanya ülke standında Almanya edebiyatı ve kültürüne yer verilecek. Fuarda, Onur Konuğu ülke etkinlikleri kapsamında söyleşi, panel, yayıncılarla profesyonel buluşmalar ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek.

Onur Konuğu Almanya, "Worte Bewegen / Sözcüklerin Etkisi" teması kapsamında dört gün boyunca düzenleyeceği etkinliklerde fuar ziyaretçilerini ağırlayacak. Almanya'nın önde gelen yazarları, İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşacak. Ayrıntılı etkinlik programı ve davetli yazar listesi 6 Eylül Salı günü İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak. Bu sene yurt içi ve yurt dışından sekiz yüzün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılması beklenen fuarda dokuz gün süresince etkinliklerin yanı sıra çocuklar için atölyeler ve yazarların katılımıyla söyleşiler gerçekleştirilecek, yüzlerce imza gününde yazarlar okurlarıyla buluşacak.

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 26. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2016 ile eş zamanlı gerçekleştirilecek. Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu etkinlik, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; son günü olan 20 Kasım Pazar akşamı ise 19.00'da sona erecek.