Dünya turizmcileri İstanbul'da buluşacak

İstanbul, turizmde Doğu Akdeniz ve Avrasya'nın en büyük buluşması EMITT Fuarı'nda evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. 19'uncusu düzenlenen fuarda Türkiye'nin doğa sporlarındaki turizm potansiyeline vurgu yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ

İSTANBUL -Turizmde Doğu Akdeniz ve Avrasya'nın en büyük buluşması EMITT Fuarı, kapılarını 19'uncu kez açmaya hazırlanıyor. 22- 25 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, dünya turizmcilerini İstanbul'da bir araya getirecek. 

Dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı EMITT, 2014'te bir ilke imza atarak hayata geçirdiği ve büyük ilgi gören kış turizmi ve sağlık turizmi için tahsis ettiği özel salonlara, 2015'te kongre turizminin yanı sıra outdoor sporlarını da dahil edecek. Fuarda Türkiye'nin doğa sporlarındaki turizm potansiyeline özel vurgu yapacak. Türkiye'nin eşsiz bir coğrafyada yer aldığını ve tüm doğa sporları için en uygun alan ve parkurlara sahip olduğunu ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, EMITT Fuarı'nda, 2015'te maceranın izini sürmek isteyenleri Türkiye'ye davet edeceklerini söyledi. Aydın, Türkiye ve dünyanın önde gelen rollerblade (kaykay), dağ bisikleti, delta kanat, kampçılık, canoing, kayak, dağ tırmanışı, model uçak, bungee jumping, rafting, yamaç paraşütü, dalış, skate-board, skydiving, snowboard, treeking, su kayağı, rüzgar sörfü, orienteering ve karavan için en uygun destinasyonları, tesisleri ve ekipman üreticilerinin fuarda yerli-yabancı kurum ve ziyaretçilerle buluşacağını bildirdi.

 'Megafonlarla İstiklal Caddesi'nde çağrı yaptık'

 Aydın, Türkiye'de turizm denilince akla gelen deniz-kum-güneşten ibaret yaz tatili anlayışının artık geride kaldığını ve EMITT Fuarı'nın da katkılarıyla ülkenin alternatif turizmde de yükselişe geçtiğini ifade etti. Başladığı ilk yıllarda 5 ülkenin katıldığı ve tamamen iç pazara yönelik EMITT'in, sadece tüketiciye tatil bilinci aşılamakla kalmadığını, katılımcı şehir ya da turistik beldelerde de farkındalık yarattığını belirten Aydın, "Fuara katılan beldeler, keşfedilmeyen yerler olduklarının farkına vardı. Beldeler artık kaplarına sığmıyor, Türkiye dışında tanıtıma başladılar" diye konuştu. 
EMITT'in de katkısıyla yurtdışına tatile gidenlerin sayısının arttığını ve Türkiye'nin çok fazla seyahat eden Alman ve diğer ülke turistlerinin birincil listesine girmeyi başardığını kaydeden Aydın, 1997-1998'de fuar Tepebaşı'nda düzenlenirken, ellerinde megafonlarla İstiklal Caddesi'nde "Paketlerle seyahat edin. Paketler daha güvenli ve ucuz" diye bağırdıklarını ve bu sayede erken rezervasyonu anlatmayı başardıklarını söyledi. 

EMITT'de satış da yapıldığını belirten Aydın, "Tur operatörlerinin olduğu salon doldu. Yeni başvuruları kabul edemiyoruz" dedi. Çözüm sürecinin turizm sektörüne etkisinin, Doğu ve Güneydoğu'dan katılımcı firmalarla fuarda görülebileceğini ifade eden Aydın, "Sürecin etkisini kültür, doğa ve kayak turizminde göreceğiz" dedi.

Peru, ilk kez EMITT'e katılacak

4 bin 500 firmanın ve 100 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği EMITT'e, 70'i aşkın ülke katılacak. Peru ilk kez fuarda yer alırken, Karadağ da 3 yıl aradan sonra fuarda olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOBB, 6 meslek odası, 36 dernek ve vakfın destek verdiği fuara, seyahat acentelerinden otellere, turizm borsalarından hava yollarına kadar birçok kurum ve kuruluştan katılım olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir