DÜNYA ve Cambridge'ten 5 yıllık işbirliği imzası

DÜNYA gazetesi, İngiltere’nin önde gelen yayıncılık gruplarından Cambridge University Press ile Türkiye’de 17 yıldır sürdürdüğü iş ortaklığını 5 yıl süreyle uzatmak üzere anlaşma imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA)

Geçtiğimiz cuma günü DÜNYA Gazetesi Bağcılar merkez binasında gerçekleşen imza törenine DÜNYA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top ve Cambridge University Press ELT Yayınları Avrupa ve Ortadoğu Satış Direktörü Chris Hughes da katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan DÜNYA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top, eğitim sektörüne hizmet vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Yeni lojistik merkezi ve yenilenen pazarlama araç filosu ile kuvvetlenen DÜNYA Eğitim Yayınları her yıl büyüyen kadrosu, bölge ofisleri, alt bayileriyle birlikte sektördeki en büyük, en eski ve prestijli distribütör olmayı sürdürecek. Almanca lisan yayınlarının 3 büyük firmasından biri olan Cornelsen ile geçtiğimiz ay başlayan yeni sözleşmemiz ile Almanca alanında da güç kazandık. Yenilenen Cambridge sözleşmemiz ile ise sektördeki yerimizi bir kez daha taçlandırmış olduk” diye konuştu. 

‘Geleceğe daha güvenle bakıyoruz’

 Cambridge University Press ELT Yayınları Avrupa ve Ortadoğu Satış Direktörü Chris Hughes de toplantıda bir konuşma yaparak, DÜNYA’nın kendileri için her zaman ideal bir iş ortağı olduğunun, yenilenen anlaşma ile bu ortaklığın çok daha ileri noktalara taşıyacağının altını çizdi. Anlaşma sayesinde geleceğe daha büyük beklenti ve umutla baktıklarına vurgu yapan Hughes, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Cambridge’in İngilizce Eğitim Yayınları şirketi olarak bu yıl 8 yeni ürünle anaokulu seviyesinden üniversite seviyesine kadar neredeyse tüm seviyelerde yepyeni ürünler sunacağız. Dünyanın en tanınmış eğitim bilimcileri ile yazar ve editörleri tarafından hazırlanan bu ürünler aynı zamanda web tabanlı online destek materyalleri ile İngilizce öğrencilerine en yeni sistem ve teknolojileri sunmaya devam edeceğiz.” 

50 binden fazla yazarın eserini yayınladı 

Dünyanın en eski kitabevlerinden olan Cambridge University Press, ilk kitabını 1584 yayınladı. Şirket, kuruluşunu takip eden yüzyıllarda yayınevi olarak akademik mükemmeliyete verdiği önemle araştırma yazıları, şiir ve okul kitapları alanında kısa zamanda Avrupa çapında büyük bir üne kavuştu. Cambridge University Press bugün, dünya genelinde 50 ofisi ve 2 bin kişilik kadrosu ile hizmet veriyor. 100’ün üzerindeki farklı ülkeden yazarın 50 binden fazla eserini yayınlayan şirket, hızlı büyümesini sürdürüyor.

Yabancı yayınlarda pazar payını artırıyor

Yaklaşık 18 yıl önce yurtdışından okul kitapları ithalatı ile DÜNYA Aktüel adı altında faaliyetlerine başlayan DÜNYA Eğitim Yayınları Direktörlüğü, 17 yıldır Cambridge Yayınevi ile başarılı projelere imza atıyor. 10 binlere yaklaşan İngilizce kitap satışlarını beklentilerinin üzerinde artıran DÜNYA Eğitim Yayınları Direktörlüğü, Cambridge University Press ile yapılan önemli iş ortaklığının da katkısıyla başarılarına her yıl bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Şirket bugün elde ettiği satış adedi ve cirosu ile Türkiye ‘yabancı dil eğitim yayınları’ alanında önemli bir pazar payına ulaştı.