AB'den Brezilya'ya ihracat yasağı

AB, kokmuş et ihraç ettiği gerekçesiyle Brezilya'dan üyelerine yaptığı et satışını durdurmasını talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği, Brezilya'nın üyelerine yaptığı et ihracatını durdurmasını istedi, aksi halde AB'nin daha sonra kaldırması güç bir yasak getirmek zorunda kalacağını bildirdi. Ancak Brezilya hükümeti bu öneriyi kabul etmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AB diplomatı, "Brezilyalılardan tüm ihracatı askıya almalarını istedik ama reddettiler. Brezilya'nın bu konuyu bir sağlık sorunu değil de bir halka ilişkiler sorunu gibi görmesi herkesi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Öte yandan Brezilya Tarım Bakanı Blario Maggi'nin sözcüsü, bakana AB'nin böyle bir talebi hakkında bilgi gelmediğini söyledi.

Brezilya'nın et ihracatı, bir süre önce sağlık müfettişlerinin yolsuzluğa karıştıkları ve kokmuş et ürünlerinin satıldığı iddiaları üzerine durma noktasına geldi. 

21 şirkete yasak geldi

Brezilya hükümeti, federal polisin soruşturma açtığı 21 et paketleme şirketinin ihracatını yasakladı. Ancak hükümet yine de Brezilya'nın ihraç ettiği etlerin kalitesinden kuşku duyulmaması gerektiğini savunuyor.

Skandal, geçen yıl 14 milyar dolara yakın ihracatıyla, dünyanın en büyük et satıcısı olan Brezilya'nın bu alandaki itibarını zedeledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir