Fed: Ekonomik canlanma makul hızda ilerliyor

Faizi sabit tutan ABD Merkez Bankası, mevcut politikaların devamına olan bağlılığını teyit etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD Merkez Bankası, "enerji sektörü ve diğer mallardaki fiyat artışının enflasyonu yukarı çekmesinin geçici bir durum olacağı ve uzun vadeli enflasyonun sabit kalacağı" öngörüsünde bulundu.

ABD Merkez Bankası Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki günlük toplantısının ardından, Başkan Ben Bernanke'nin basın toplantısından önce yazılı bir açıklama yayımlayarak, mevcut politikaların devamına olan bağlılığını teyit etti.

Açıklamada, emtia fiyatlarının geçen yazdan bu yana önemli ölçüde arttığı belirtilerek, küresel ham petrol tedarikine dair kaygıların, komitenin mart ayındaki toplantısından bu yana petrol fiyatlarındaki artışa etki ettiği bildirildi.

Enerji sektörü ve diğer mallardaki fiyat artışının enflasyonu yukarı çektiği, ancak bunun geçici bir durum olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, yine de enflasyondaki değişim ve enflasyon beklentilerinin yakından izlendiği kaydedildi. Açıklamada, enflasyonun son aylardaki artışına rağmen, uzun vadeli enflasyonun sabit kalmasının beklendiği belirtildi.

Bir süre daha faiz oranlarının düşük tutularak ekonomiyi canlandırma çabalarına devam edileceği bildirilen açıklamada, ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla 600 milyar dolarlık tahvil alım programının daha önce planlandığı gibi haziran ayı sonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi.

Ekonomik canlanmanın makul bir hızda ilerlemeye devam ettiği ve işgücü piyasası koşullarının aşamalı biçimde gelişme gösterdiği de ifade edilen açıklamada, konut sektöründeki zayıflıkların ise hala sürdüğüne işaret edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir