'Finans çalışanları Londra'yı bırakmayacak'

Londra Finans Merkezi Başkanı Parmley, Brexit sonrası finans çalışanlarının Londra'yı bırakıp başka yerlere gideceğini düşünmediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Londra Finans Merkezi Başkanı Andrew Parmley, Birleşik Krallık Başkonsolosluğunda, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) sponsorluğuyla Sipahiler Events tarafından düzenlenen İstanbul TALKS İslami Finans Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Brexit sonrası finans çalışanlarının büyük bir kısmının Londra'yı bırakıp başka yerlere gideceğini düşünmediklerini vurguladı.

Parmley, Brexit sürecinin Londra'nın dünyanın önde gelen finans merkezi olma konumundan hiçbir şey kaybettirmeyeceğini söyledi.

Londra Belediyesi'nin Londra şehrindeki küçük bir bölge olduğunu ve burada sadece 8 bin kişinin yaşadığı bilgisini veren Parmley, ancak her gün 450 bin finans çalışanının bu bölgeye geldiğini, 2030 itibariyle bu rakamın 575 bine çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Parmley, finans çalışanlarının büyük bir kısmının Londra'yı bırakıp başka yere gideceğini düşünmediklerini vurguladı.

Brexit süreci içerisinde dünyadaki diğer finans merkezlerinin Londra'nın içinde bulunduğu bu durumdan avantaj sağlamaya çalıştığını anımsatan Parmley, finansal kuruluşların kendi mevcut durumlarını değerlendirdiklerini söyleyerek, "Kendileri bana, sadece kuruluşlarının küçük bir bölümünü gerekirse geçici bir süreliğine Avrupa'ya taşıyabileceklerini, daha sonra o departmanlarını tekrar Londra'ya taşıyacaklarını ifade ettiler." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir