IMF'nin Paris ofisinde patlama oldu

Paris'teki IMF ofisinde zarfın açılması sonucu meydana gelen patlamada bir kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paris'te Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) bir zarfın açılması sonucu patlama meydana geldi. Polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre patlamada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Paris'in 16'ncı bölgesindeki patlamanın ardından polisin IMF binasındaki yaklaşık 150 kişiyi binadan tahliye ettiği bildirildi.

IMF ofisinin Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'ye yakın olduğu belirtildi. 

"Tehditler geliyordu"

Paris emniyet müdürü Michel Cadot, basına yaptığı açıklamada, patlayıcının el yapımı olduğunu söyledi. Cadot son günlerde telefonla tehditler geldiğini de belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız polisinin olayın sorumlularını bulmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine altı hafta kala meydana gelen olay, çarşamba günü Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Scheauble'ye gönderilen ancak bakana ulaşmadan fark edilen bombalı paket olayını izliyor. Bu olayın sorumluluğunu Yunanistan'da bir militan örgütün üstlenmişti.

"Korkakça bir eylem"

IMF Başkanı Christine Lagarde, IMF'nin Paris'teki ofisine yapılan saldırıyı "korkakça bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi. Lagarde, şunları söyledi:

"Bu korkakça şiddet eylemini kınıyorum ve IMF'in sorumlulukları doğrultusunda işine devem etme kararlılığını teyit ediyorum. Bu olayın araştırılması ve personelimizin güvenliğinin sağlanması için Fransız yetkililerle yakın çalışıyoruz."

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız polisinin olayın sorumlularını bulmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.