Irak hava ulaşımına Rus füzesi engeli

Rusya'nın Hazar Denizi'nden Suriye'deki IŞİD hedeflerine fırlatacağı füzeler nedeniyle, Erbil ve Süleymaniye uçak seferleri en az 2 gün daha yapılamayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'nın Deniz Kuvvetlerinin Hazar Denizi'nde konuşlandırılmış savaş gemilerinden Suriye'deki IŞİD hedeflerine fırlatacağı füzeler nedeniyle, Erbil ve Süleymaniye uçak seferlerinin 48 saatten daha uzun süre yapılamayacağı bildirildi.

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, Hazar Denizi'nden Suriye'deki terör örgütü IŞİD hedeflerine fırlatılacak füzeler nedeniyle, Erbil ve Süleymaniye uçak seferlerinin 48 saatten daha uzun süre yapılamayacağını belirtti.

Faik, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun Rus füzeleri nedeniyle uçak seferlerinin 48 saat askıya alınacağı yönünde açıklama yaptığını ancak bu sürenin daha da uzayabileceğini söyledi.

Uçuşların güvenlik nedeniyle askıya alındığını ifade eden Faik, "Rusya, uzun menzilli füzelerini Irak üzerinden Suriye'ye fırlatıyor. Sadece bu konuda bilgilendirildik" dedi.

Irak hava sahasının Bağdat yönetiminin kontrolünde olduğunu hatırlatan Faik, "Irak hava sahasındaki askeri hareketlilikle ilgili bilgimiz yok. Bu tamamen Bağdat'ın denetimindeki bir meseledir" şeklinde konuştu. 

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah ise sadece Erbil ve Süleymaniye'de değil, Irak'ın genelindeki uçak seferlerinin askıya alındığını açıkladı. 

Uçuşların durması nedeniyle büyük maddi zarara uğradıklarını dile getiren Abdullah, "Süleymaniye'den yapılacak 35 sefer bu karar nedeniyle iptal edildi. Bunun halkımıza ve kurumumuza maddi zararı oldukça büyüktür" diye konuştu.