Nazarbayev, BM temsilcisi Mistura'yla görüştü

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Mistura'yı kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Suriye görüşmeleri için Astana’da bulunan BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı kabul etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Nazarbayev ile Mistura’nın görüşmesinde Suriye konusu ele alındı.

Nazarbayev, kabulde yaptığı konuşmada, Suriye’deki çatışmaların durdurulması amacıyla askeri muhalefet, Beşşar Esed rejimi, Türkiye, Rusya, İran ve ABD'nin katılımıyla Astana’da yapılan toplantıya ilişkin, "Biz görüşmelerin başarılı geçmesini istiyoruz. Kazakistan’ın görüşmenin tüm katılımcı taraflarıyla güvenilir ilişki içinde olması dolayısıyla görüşmelerin normal geçmesi için tüm şartların oluşturulacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Suriye’deki durumun tüm dünyada endişeye neden olduğuna işaret etti.

Mistura, görüşmelerin Astana’da yapılmasındaki katkılarından dolayı Nazarbayev’e teşekkür ederek "Ülkeniz dünyadaki en zor sorunların çözülmesinde büyük örnek teşkil etti. Kazakistan’ın BM Güvenli Konseyi daimi olmayan üyeliği de Suriye krizinin çözülmesinde ek imkanlar sağlayacak." dedi.

Astana görüşmeleri başladıAstana görüşmeleri başladı

ABD, Astana'ya heyet göndermiyorABD, Astana'ya heyet göndermiyor