'Obama, İran'a göz yumdu'

Cenevre'de muhaliflerin heyetine başkanlık eden Hariri, Obama yönetiminin İran'ın Suriye müdahalelerine göz yumduğunu söyleyerek, yeni yönetimden İran'a bağlı milis grupları terörist ilan etmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsviçre'nin Cenevre kentindeki Suriye görüşmelerinde muhalefet heyetine başkanlık eden Nasır el-Hariri, Başkan Barack Obama döneminde ABD'nin Suriye'deki İran müdahalelerine izin verdiğini, yeni yönetimin bunun tersi bir tutum izleyerek İran Devrim Muhafızlarına bağlı milisleri terörist ilan etmesini istediklerini söyledi.

Hariri, yeni ABD yönetiminden beklentilerine ilişkin, "Suriye halkı, Obama yönetiminin büyük hatalarının sonuçlarına katlanıyor. Obama yönetimi, kırmızı çizgiler ilan etmişti ama rejim o çizgileri aştı. Obama yönetimi, İran ile nükleer anlaşma yaptı ve Suriye'deki müdahalelerine izin verdi. İran'ın Suriye'ye girmesine göz yumdu. ABD'nin yeni yönetimi İran Devrim Muhafızlarına bağlı milisleri terör ilan etmeli." diye konuştu.

Türk-Rus koordinasyonunun sürmesi gerektiğini de ifade eden Hariri, "Bu konuda ABD’den de olumlu bir rol bekliyoruz. Koordinasyonun 3 görevi olmalı: Siyasi çözüme ulaşmak, siyasi çözümden sonra bütün imkanlarla terörle mücadele ve İran’ın müdahalelerinin önüne geçmek." değerlendirmesinde bulundu.

'Obama yönetimi çok pasifti''Obama yönetimi çok pasifti'

Bu konularda ilginizi çekebilir