Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan Uluslararası Havayollarına ait düşen uçaktan 36 ceset çıkarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait Çitral-İslamabad seferini yapan ve Havelian bölgesi yakınlarında düşen uçaktan 36 ceset çıkarıldığı bildirildi.

Pakistan ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, düşen uçak enkazında 500 kişilik ekibin katıldığı arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği, 36 yanmış cesedin çıkarıldığı belirtildi.

Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada da yerel saatle 16.42'de düşen uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybettiği ifade edildi.

Uçağın düştüğü yerin başkent İslamabad'ın 125 kilometre kuzeyinde olduğu ifade edildi. Hükümet kaynakları ise uçağın motorunda arıza çıktığını ancak kazanın nedeninin net olarak belirlenmesi için henüz erken olduğunu açıkladı.

Yetkililer, 47 kişi taşıyan uçağın yerel saatle 15.30'da ülkenin kuzeybatısındaki Çitral kentinden havalandığını ancak bir süre sonra kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirmişti.

PIA'ya ait PK-661 sefer sayılı küçük yolcu uçağı, bölgedeki Karpal köyü yakınlarında düşmüş, çok sayıda ilk yardım ekibi ve askeri birlikler yardım amacıyla bölgeye sevk edilmişti. Medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın dağlık bir alana düştüğü ve alev aldığı görülmüştü.