Rusya yüzde 2 büyüme hedefliyor

Rusya Ekonomi Bakanlığı, ekonomide büyüme tahminini belirledi. Buna göre ülkenin bu yıl yüzde 2 büyümesi öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, 2017 sonunda Rus ekonomisinin yüzde 2 oranında büyümesinin beklendiğini açıkladı.

Rusya Üreticiler ve Girişimciler Birliği toplantısında konuşan Bakan, "Ekonominin büyüme aşamasına girdiğini söyleyebiliriz. 2017 yılına genel olarak bakacak olursak beklentilerimiz oldukça iyimser, GSYH'sinin yüzde 2 oranında artmasını bekliyoruz. Ancak yapısal değişikliklere odaklanmazsak bu olumlu eğilim giderek azalır" dedi.

Oreşkin, "Ekonomik büyümenin canlanması, belirlediğimiz enflasyon hedeflerine engel olmuyor, enflasyon azalmaya devam ediyor. 13 Mart itibariyle bu gösterge yüzde 4.4 seviyesinde bulunuyordu. Aslında bu rakam, geçen yılın sonunda tahmin ettiğimiz seviyeden çok daha küçük." şeklinde konuştu.

Reel gelir yüzde 8 arttı

Ayrıca, Ocak ayında Rusya'nın reel gelirinin arttığını da bildiren Oreşkin, "Geçen iki yıldan farklı olarak Ocak ayında halkın reel geliri yüzde 8.1 artış gösterdi, bu eğilim çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Oreşkin, göstergenin artışında emeklilere yapılan tek seferlik maaş ödemesinin etkili olduğunu, bunun çıkartılması halinde reel gelirlerin artışının yüzde 1 oranında kaldığını da dile getirdi.

Öte yandan Rusya 4 veya 18 Mart 2018'de devlet başkanlığı seçimlerine gitmeye hazırlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir