Trump, Japonya Başbakanı ile görüşecek

Trump, Japonya Başbakanı Abe ile başkan seçildikten sonra ikinci defa görüşecek. Beyaz Saray'daki görüşmede iki ülkenin ekonomik işbirlikleri ele alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi Beyaz Saray'da konuk edecek. Başbakan Abe'ye bugünkü Beyaz Saray ziyaretinde maliye, dışişleri ve ticaret bakanları eşlik edecek.

İki liderin görüşmeden sonra golf oynamak üzere Florida'daki Palm Beach'e gidecekleri duyuruldu.

Japonya Başbakanı, Washington'a "ABD-Japonya Gelişim ve İstihdam İnisiyatifi" adlı paketle gidiyor. Resmi olmayan bilgilere göre pakette ABD'de 1 milyon 700 bin yeni istihdam yaratılması ve 400 milyar dolar değerinde yeni pazarlar oluşturulması gibi ekonomik önlemler yer alıyor.

İnisiyatifte beş alana vurgu yapılıyor. Bunlar altyapı, robot teknolojisi, yapay zeka, internet ve uzay araştırmaları olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Japon otomobil üreticisi Toyota'nın da Abe'nin ziyareti sırasında önemli bir yatırım kararı açıklaması bekleniyor.

Görüşmede ayrıca Japonya'da konuşlandırılmış Amerikan birliklerinin masraflarının gelecekte nasıl paylaştırılacağı, Kuzey Kore tehdidi, Çin'in Güney Çin Denizindeki faaliyetlerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir