Trump yüksek mahkemeye gidecek

Donald Trump'ın, İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen vatandaşlarının ABD'ye seyahat etmesini yasaklayan uygulamasını Hawaii Bölge Mahkemesi durdurma kararı aldı. Trump, konuyu ABD Yüksek Mahkemesine kadar taşıyacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de Başkan Donald Trump'ın gözden geçirerek yeniden ilan etmeye çalıştığı seyahat yasağının uygulamaya girmesine saatler kala Hawaiili bir hakim acil durdurma kararı alındığını duyurdu.

Bu acil durdurma kararı, Trump'ın ulusal güvenlik için gerekli olduğunu söylediği altı Müslüman ağırlıklı ülkenin vatandaşlarına uygulanacak geçici göç yasağı ve seyahat yasağı girişimlerine yönelik yasal müdahalelere yeni bir tanesini ekledi.

Trump daha önce Ocak ayında imzaladığı ve havaalanlarında yaşattığı kaos ve tetiklediği kalabalık protestolar yüzünden Şubat'ta bir hakim tarafından durdurulan seyahat yasağını, yasal sorunların üstesinden gelebilmek için gözden geçirerek 6 Mart'ta yeniden imzalamıştı.

ABD'li bölge hakimi Derrick Watson, Hawaii eyaletinin yeni yasağı, ABD anayasasını ihlal ederek Müslümanlara karşı ayrımcılık yaptığı suçlamasıyla mahkemeye vermesinin ardından düzenlemenin acilen durdurulması kararı aldı.

Trump tepki gösterdi

Trump ise konuyu ABD Üst Mahkemesi de dahil "gittiği yere kadar götürmekte" kararlı olduğunu söyledi. Tennessee eyaletinin Nashville kentinde düzenlenen mitingde kendisine destek verenlerle bir araya gelen Trump, yeni vize düzenlemesinin de yargıya takılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tepkisini "sınırını aşan beklenmedik bir yargı kararı" ifadesiyle gösteren Trump, konuyu ABD Yüksek Mahkemesine kadar taşıyacaklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir