Unilever'in satışları beklentilerin üzerinde

Analistlerin yüzde 2 beklentilerine karşın Unilever'in birinci çeyrek satışları yüzde 2.9 artışla beklentileri aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Krallık ve Hollanda merkezli Unilever çeyrek dönemlik satışlarında yüzde 2.9'luk sürpriz bir artış açıklayarak, Kraft Heinz'ın 143 milyar dolarlık satın alım teklifini reddetmesinin ardından performansını kendi başına artırabileceği argümanını güçlendirdi.

Satın alım için duyulan ilgiye cevap olarak stratejisini gözden geçireceğini açıklayan şirket, ekonomik iyileşme ve yükselen emtia maliyetlerinin birinci çeyrekte fiyatların artmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Şirket CEO'su Graeme Pitkethly, ekonomik iyileşme ve hanehalkının harcamalarında yaşanan artışlar arasında her zaman bir gecikme olduğunu söyleyerek, Unilever'in bundan dolayı yılın ikinci yarısında daha iyi performans göstermesini beklediğini belirtti.

Reuters'a konuşan Pitkethly, "Ekonomide genel olarak pozitif sinyaller görüyoruz" diyerek, Hindistan, Endonezya ve Brezilya gibi yerlerde para birimlerinde değer kaybının sona yaklaştığını belirtti.

Unilever'in birinci çeyrek satışları yüzde 2.9 büyüyerek analistlerin yüzde 2'lik beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken, 2016 yılının son çeyreğinde ise büyüme yüzde 2.2 olmuştu.