Dünyanın en küçük helikopteri: Nano Drone

Son yıllarda moda haline gelen yüksek teknolojiye sahip uzaktan kumandalı Drone’ların en küçüğü üretildi. 5 santimlik boyu ve ucuz fiyatı ile Nano Drone harika bir hediyelik olabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uçan drone araçları piyayasa ilk çıktıklarından beri çok yol katetti. Genelde dört veya daha fazla pervaneye sahip minik helikopterler olan bu araçlar, uzaktan kumanda ile yönetiliyor. Çeşitleri de çok; Zano gibi selfie çekmek için minik modellerden, DJI Inspire gibi yüksek fiyatlı profesyonel HD video çekim yapabilen ürünlere kadar boy boy drone var.

Ama bir firma var ki, elinizden bile küçük olan Nano Drone modeli ile dünyanın en küçük drone helikopterini ürettiğini söylüyor. Morrison Innovations isimli firma, minicik bir gövdeye batarya, kumanda sistemi ve dört motor takmayı başarmış. Nano Drone elinizden havalanıyor, tek şarjla 45 metre mesafeye kadar 7 dakika boyunca uçabiliyor ve içindeki 6 yönlü jiroskop ile tahmin edebileceğinizden çok daha dengeli.

2 inç (yaklaşık 5 santim) boyu ile Nano Drone elinize sığdığı gibi, 32.95 Dolar’lık fiyatı ile cüzdanınıza da sığacak. Dört renkte satın alabileceğiniz Nano Drone için firmanın web sitesine gitmeniz yeterli. Her ne kadar daha çok kedi oynatmaya yarayacak gibi gözükse de, çocuklarınıza ve size keyifli anlar yaşatacağı kesin.