"Dünyayı 4 defa dolaşacak kadar fiber ağ çekildi"

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Kılıç, "Dünyanın etrafını 4 defadan fazla dolaşacak kadar Türkiye'ye fiber çekmiş durumdayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Haktan Yaşar Kılıç, 8 yılda 14,5 milyar TL'den fazla yatırım yaptıklarını belirterek, "Dünyanın etrafını 4 defadan fazla dolaşacak kadar Türkiye'ye fiber çekmiş durumdayız" dedi. 

Kılıç, bir otelde düzenlenen bölge müdürleri toplantısında, Türk Telekom'un altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Son 5 yıldır Türkiye'nin en değerli markası ve en fazla kar eden şirketi olduklarını hatırlatan Kılıç, "Geldiğimiz noktada Türk Telekom olarak özelleştirmeden bu yana 8 yıl içinde 14,5 milyar TL'den fazla yatırım yaptık" diye konuştu. 

Müşterilerini haberleşme alanında dünyanın en yüksek teknolojisiyle buluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Kılıç, "Dünyanın etrafını 4 defadan fazla dolaşacak kadar Türkiye'ye fiber çekmiş durumdayız. Her saat 9 kilometre fiber kablo çektik. Bu çalışmaları devam ettireceğiz" dedi. 

Türk Telekom Güney 2. Bölge Müdürü Mehmet Bektaş da 8 ili kapsayan bölgede yaklaşık 18 bin kilometre uzunluğunda fiber alt yapıya sahip olduklarını söyledi. 

Gaziantep'in bölgenin cazibe merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Bektaş, şunları kaydetti: 

"İnternet altyapısı her geçen gün daha fazla gelişme kaydediyor. Gaziantep, Türkiye'nin en fazla fiber uzunluğuna sahip 20'nci ili durumundadır. 2013 sonu itibariyle 25 bin 600 haneye ulaştığımız Gaziantep'te 2 bin 750 kilometreyi aşkın fiber alt yapıya sahibiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir