'E-Bilet'e Hayır' eylemine polis müdahalesi

E-Bilet uygulamasını protesto etmek için Taksim'de bir araya gelen taraftarlara polis müdahale etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - E-Bilet uygulamasını protesto etmek için taraftarlar Taksim'de toplandı. Passolig uygulamasını protesto eden taraftarlar polis müdahalesi ile karşılaştı. Gruba, polis tazyikli suyla müdahale etti.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının aralarında bulunduğu grup saat 13.00'de Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelerek Passolig  uygulamasını protesto etti. Polis, protestocu gruba tazyikli suyla müdahale ederken grup da meşale yakıp polise attı. Polis daha sonra grubu Galatasaray Meydanı'ndan, Tünel Meydanı'na kadar kovaladı. Bu sırada dükkanlara giren bazı taraftarlar da gözaltına alındı.

E-bilet uygulamasını protesto eden taraftar grupları, Galatasaray Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, e-bilet basmak ve satmakla yetkili olan ticari işletmenin müşteri portföyünü artırmak, müşteri tabanını güçlendirmek ve hukuka aykırı şekilde elde ettiği veri tabanını diğer ticari işletmelere satarak veya kullandırarak rant elde etmesinin önünü açıldığı iddia edilerek, şunlar kaydedildi:

"İlgili şirkete rant sağlamak için milyonlarca insanın Anayasa ile güvence altına alınan haklarını bir kalemde ortadan kaldırmaya yönelik bu hukuksuzluğun 'sporda şiddetin önlenmesi' maskesi ile örtülmeye çalışılması ise tamamen bir ustalık işidir. Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında korunan bir mutlak hakkın ticari gayelerle ortadan kaldırılmaya çalışılması ve bu şekilde bir ticari teşebbüse menfaat sağlanması açık bir şekilde hukuka ve yasalara aykırıdır. Biz tribün emekçileri olarak bu sistemin bir parçası olmayacağız. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Bizler takımlarımıza ve sevdalarımıza sahip çıkacağız. Ancak e-bilet uygulaması olduğu sürece statlarda değil, sokaklarda desteklemeye devam edeceğiz."