E-Defter’le yılda 500 milyon lira cepte kalacak

1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak elektronik defter tutma zorunluluğu ile ülke ekonomisinde yılda 500 milyon TL tasarruf sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 421 sıra no'lu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği ile E-Fatura mükellefi olan 19.380 firmaya E-Defter tutma ve E-Fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirildi. Şirketlere operasyonel süreçlerinde önemli kolaylıklar sunacak olan E-Defter uygulaması, aynı zamanda önemli maliyet tasarrufu sağlayacak. Kayıt dışı ekonomiyi önlemek için de önemli bir adım olan E-Defter ile şirketler kâğıt tasarrufu yaparak, iş süreçlerini doğa dostu bir şekilde gerçekleştirebilecek. 

TÜRKKEP, şirketlerin operasyon maliyetlerini azaltmayı hedefliyor

Gelir İdaresi tarafından onaylanmış E-Defter çözümüyle hizmet sunan TÜRKKEP, şirketlerin operasyon maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

E-Defter uygulaması ile defterlerin kâğıt halinde basılması ve saklanması gibi maliyetli işlemlerin elektronik ortamda çok daha kolay ve düşük maliyetle gerçekleşebileceğini söyleyen TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, “Tüm ERP ve kaynak sistemleri ile entegre çalışabilen TÜRKKEP E-Defter hizmeti, AS400, IBM mainframe, Linux, Unix, Windows gibi tüm platformları desteklemektedir. Mevzuat değişikliklerine kolaylıkla uyum sağlayabilen mimariye sahip E-Defter çözümümüz, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolay kullanım olanağı sunmaktadır. Tüm entegrasyon yöntemlerini destekleyen çözümümüz, defter ve onaylı berat dosyalarının arşivlenmesini de mümkün kılmaktadır. E-Defter uygulamasının ülke ekonomisine yılda 500 milyon TL tasarruf sağlayacağını öngörmekteyiz.” dedi. 

"E-Defter çözümüyle bütünleşik, yasal güvenli E-Saklama hizmeti de sunuluyor"

Sahip oldukları uluslararası KEP standartları sayesinde E-Defter süreçlerini yüksek doğruluk ve güvenlik standartlarında yönettiklerine değinen Samast, konu hakkında şu bilgileri verdi: “Elektronik defterler, istenildiğinde ibraz edilmek üzere ilgili beratları ile birlikte muhafaza edilmek zorundadır. Elektronik defterler ve beratlar, mükelleflerin kendilerine ait bilgi işlem sistemlerinde muhafaza edilmelidir. Felaket yedeklemesi açısından arşivleme işleminin Türkiye sınırları içerisinde ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının geçerli olduğu yerlerde yapılması zorunludur. TÜRKKEP, Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir güven kurumu olarak, E-Defter çözümüyle bütünleşik, yasal güvenli arşiv hizmetleri sunmaktadır. Verileri yasal güvenli şekilde arşivleyebilmekteyiz. Yenilikçi ve yetkin ekibimiz, E-Defter entegrasyonunuzu hızlı ve hatasız bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca 7/24 destek hizmetlerimizle müşterilerimize kesintisiz servis sağlayabilmekteyiz.” 

"E-Defter çözümü, yüzde 50 ila yüzde 90 arasında tasarruf sağlıyor"

Ülkemizin e-dönüşüm ve e-devlet çalışmalarına katkı sağlayan öncü bir kuruluş olan TÜRKKEP’in Kayıtlı Elektronik Posta, E-Fatura, E-Tebligat, E-Saklama, E-İmza ve E-Defter gibi yasal düzenlemeleri yapılmış hizmetlerin tümünü müşterilerine doğrudan ve yerinde sağlayabilen, ülkemizin ilk ve tek hizmet sağlayıcısı olduğuna dikkat çeken Samast, “Bu hizmetler ile ilgili yasal mevzuata ve uluslararası standartlara (ETSI TS 102 640, ISO 27001, ISO 27031, BS 10012, ISO 14001 ve ISO 9001) uyumlu bir güven kurumudur. E-Defter çözümümüz ile müşterilerimizin noter tasdik, muhasebe, kırtasiye masraflarını minimuma indirmelerini sağlamaktayız. Türkiye’de bir firmanın defter maliyeti ortalama 800 TL’den başlamakta ve 500 bin TL’ye kadar ulaşmaktadır. E-Defter maliyeti ile bu masraftan yüzde 50 ila yüzde 90 arasında tasarruf sağlanacaktır.” dedi.   

Bu konularda ilginizi çekebilir