E-Kent akıllı şehir çözümlerini Bulgaristan'da anlattı

E-Kent, Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı’nın sponsorluğunda ICT Clusters tarafından düzenlenen konferansta toplu taşımada sunduğu akıllı şehir çözümleri önerilerini anlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye’nin toplu taşımada elektronik ücret toplama kuruluşu olan E-Kent, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen uluslararası bir konferansa konuşmacı olarak davet edildi. E-Kent İş Geliştirme Direktörü Artun Kumrulu’nun yaptığı sunum büyük ilgi gördü.
 
Bulgaristan Ulaşım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı ile Bulgaristan Bilgi ve İletişim Birliği tarafından düzenlenen “Karadeniz Bölgesinde Büyüme, Refah ve Rekabetçilik için Bilgi ve İletişim Teknolojileri Birliklerinin İşbirliği” başlıklı konferansa, Avrupa Birliği Temsilcileri, Karadeniz Ekonomik Forum Temsilcileri, Türkiye, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve Gürcistan’dan sektör temsilcileri katıldı.

E-Kent İş Geliştirme Direktörü Artun Kumrulu “Akıllı Ulaşım Sistemleri için Bilgi ve İletişim Teknolojileri” başlıklı panelde, E-Kent’in Türkiye’de uyguladığı uçtan uca akıllı şehir çözümlerini ve örnek sistem modellerini anlattı.

Ürünleriyle vatandaş ve belediye arasında köprü kuran E-Kent’in, Türkiye’nin büyük şehirlerinde, raylı sistemler, belediye ve özel halk otobüsü gibi araçlar ile otopark ve kültürpark gibi kamusal alanlarda sunduğu elektronik ücret toplama çözümleri ile hayatı kolaylaştırdığını anlatan Kumrulu, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Toplu taşımacılık önemli bir ihtiyaç haline geldi"

“Günümüzde toplu taşımacılık yemek yemek hatta nefes almak kadar önemli bir ihtiyaç haline geldi. Amacımız ne olursa olsun hepimiz güne bir yerden bir yere giderken taşımacılığın değişik araçlarını kullanarak başlıyoruz. Biz E-Kent olarak bu hızlı ve dinamik büyüme gösteren sektörde, ödeme sistemleri, altyapı geliştirme ve sistem yönetimi konularında faaliyet gösteriyoruz. 21 belediyede, 15 milyon insana hizmet vererek, yıllık bir milyar işleme imza atıyoruz. Modern taşımacılıkta ödeme sistemlerinin, sektöre ve yönetimlere yeni gelir olanakları kazandırmak ve ulaştırma altyapısının gelişmesini sağlamak için akıllı kent çözümleriyle entegre olması gerektiğine inanıyoruz.”
 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir