Ebola'dan ölenlerin sayısı 3 bin 338 kişiye yükseldi

DSÖ, Liberya, Gine ve Sierra Leone'deki salgında ölenlerin sayısının 3 bin 338'e yükseldiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Liberya, Gine ve Sierra Leone'deki Ebola salgınında ölenlerin sayısının 3 bin 338'e yükseldiğini bildirdi.  

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada; Liberya, Gine ve Sierra Leone'de toplam 7 bin 178 Ebola vakası tespit edildiği belirtildi.  

Buna göre, 28 Eylül'e kadar Liberya'da 3 bin 696 vaka ve bin 998 ölüm, Gine'de bin 157 vaka ve 710 ölüm, Sierra Leone'de 2 bin 304 vaka 622 ölüm meydana geldiği ifade edildi. 

Salgından etkilenen sağlık çalışanlarının sayısının ürkütücü düzeylerde olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, 28 Eylül'e kadar 377 sağlık çalışanının hastalığa yakalandığı, 216'sının hayatını kaybettiği bildirildi. 

Salgının daha düşük düzeyde seyrettiği Nijerya'da 28 Eylül'e kadar 20 vaka tespit edildiği, 8 kişinin hayatını kaybettiği, Senegal'de ise 28 Eylül'e kadar 1 vaka belirlendiği bildirildi. 

Batı Afrika'daki salgından bağımsız olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki salgında ise 28 Eylül'e kadar 70 vaka tespit edildiği, 42 kişi hayatını kaybettiği vurgulandı. 

DSÖ, kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı. 

Öte yandan DSÖ, Ebola virüsü ile mücadelede iki "umut verici" aşı çalışmanın olduğunu ve bu aşıların test aşamasında olduğunu duyurdu.